Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

Pénzcentrum2024. augusztus 14. 18:32

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt. A projekt, amelyet Szimler Bálint rendező és Rév Marcell operatőr vezetett, mindössze két nap alatt érte el a kitűzött célt, és a támogatók száma azóta is folyamatosan növekszik. Ez az eredmény világosan mutatja, hogy a közönség mennyire elkötelezett a minőségi filmes élmények iránt.

A Fekete pont című film kampánya minden várakozást felülmúlt a Brancs közösségi finanszírozási platformján. Szimler Bálint rendező és Rév Marcell operatőr projektje rekordidő, kevesebb mint 2 nap alatt elérte a kitűzött célt, sőt azóta is töretlenül jönnek a támogatók, akik már több mint 150-en vannak. Ez az eredmény egyértelműen jelzi a közönség lelkesedését és elkötelezettségét a minőségi filmes élmények iránt. 

A Fekete pont kampánya különleges, mivel a magyar mozikban hat éve nem volt példa analóg 35 mm-es filmkópia vetítésére. Az analóg filmvetítés visszahozása nem csupán nosztalgikus élményt kínál, hanem technikai és művészi szempontból is különleges. A 35 mm-es film különleges szépséggel és színgazdagsággal bír, amit a digitális formátum nem mindig tud visszaadni. A filmkészítők számára az analóg film használata lehetőséget biztosít arra, hogy minden egyes kocka saját egyedi történetet meséljen el, és a vetítés során a nézők is részesévé válnak ennek az élménynek. 

Szimler Bálint 16mm-es filmre forgatott, függetlenfilmként megvalósuló első nagyjátékfilmje a 77. Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában is helyet kapott.

A kampányban résztvevők különböző csomagok közül választhatnak, amelyek mindegyike különleges élményeket és ajándékokat kínál. A kisebb támogatási összegtől a jegyek és plakátok, egészen a pólókig és dedikált filmkockákig terjednek a jutalmak. Az igazán elkötelezett támogatók még egyedi, 35 mm-es filmképkockát is kaphatnak a filmből, amely valódi kuriózumnak számít. A vásárlók premier előtt láthatják a filmet szeptember 4-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Ez a sikeres kampány nemcsak a film vetítését teszi lehetővé, hanem hozzájárul a magyar független filmgyártás fejlődéséhez is. A közösségi finanszírozás révén a támogatók aktívan részt vehetnek a hazai filmes kultúra gazdagításában, és egyúttal egyedülálló élményekkel gazdagodhatnak. További részletekért és a támogatáshoz látogass el a kampány oldalára.

Címlapkép:Vajda Réka

Címkék:
film, szórakozás, filmforgatás, filmek, közösségi finanszírozás, filmipar, brancs, brancs közösség,