Hatalmasat kaszálnak a magyar olimpikonok: itt van, ki mennyi pénzt kap jutalmul

Pénzcentrum2024. augusztus 12. 09:22

Csipes Tamara az egyetlen magyar, aki 100 milliós jutalom felett kap majd a teljesítményéért, de Milák Kristóf sem panaszkodhat.

Tegnap este véget ért a Párizsban megrendezett nyári olimpia, ahol hat arany-, 7 ezüst- és szintén hat bronzérmet szereztek a magyar sportolók. Mint a 444.hu összeszedte, a legnagyobb állami jutalmat ismét Csipes Tamara kajakozó kapja majd, aki aranyat bár nem nyert, de két ezüst-, és egy bronzérme összesen csaknem 110 milliót hoz neki a konyhára.

A lista második helyén Milák Kristófot találjuk, aki 100 méteres pillangóúszásban nyert aranyat, a 200-on pedig ezüstöt, ez összesen 94 milliót ér. A harmadik helyen pedig egy szintén arany nélkül maradó kajakozót, Gazsó Alida Dórát találhatjuk, aki egy ezüstöt és egy bronzot szedett össze, valamint egyéniben egy hatodik helyet: ez összesen 84 milliót jelent neki.

Arról korábban már részletesen írtunk, hogfy a szokásoknak megfelelően nem csak az érmekért, hanem a 4-8., vagyis pontszerző helyekért is ad a magyar állam jutalmat. Hogy mennyit, azt ebben a cikkben fejtegettük:

Címkék:
olimpia, arany, magyarország, állam, magyar, magyarok, élsport, kap, ezüst, olimpia2024, Párizs2024,