Varga ezüst-, Kopasz bronzérmes kajak egyes 1000 méteren

MTI2024. augusztus 10. 13:25

Varga Ádám ezüst-, a címvédőként indult Kopasz Bálint pedig bronzérmet szerzett szombaton kajak egyes 1000 méteren a párizsi olimpián.

A tokiói játékok első és második helyezettje, Kopasz és Varga egymás mellett ment az 5-ös és a 4-es pályán. A táv nagy részében Kopasz állt úgy, hogy jó hajrával akár ismét győzhet, de a legjobban a cseh Josef Dostal osztotta be az erejét. Az elején nagy tempót diktáló portugál Fernando Pimenta visszaesett, Varga viszont a negyedik-ötödik helyről hatalmasat hajrázott, elment Kopasz mellett is és csak kis különbséggel maradt el a cseh győztestől.

Harmadszor fordul elő a mostani olimpián, hogy két magyar dobogósa van egy számnak. Előzőleg ezt nyíltvízi úszásban Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid, illetve női kajakban a Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra és a Pupp Noémi, Fojt Sára páros hozta össze.

Varga és Kopasz a magyar küldöttség 17. és 18. érmét szerezte a párizsi olimpián.

 

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás

Címkék:
varga, párizsi, kajak, ezüst, olimpia2024, Párizs2024,