Tükörsima mérkőzésen menetelt be 125 kg-s birkózásban a negyeddöntőbe Ligeti Dániel

Pénzcentrum2024. augusztus 9. 12:49

A szabadfogású birkózók 125 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Ligeti Dániel könnyedén legyőzte nigériai riválisát szombaton és bejutott a negyeddöntőbe a párizsi olimpián.

A londoni és riói után harmadik olimpiáján szereplő szombathelyi nehézsúlyú a nyolcaddöntőben az Afrika-bajnoki ezüstérmes nigériai Ashton Adeyemi Mutuwa ellen lépett szőnyegre, aki a papírforma szerint nem okozhatott neki komoly gondot és mint később kiderült, nem is okozott.

Az ötszörös Európa-bajnoki érmes magyar birkózó óvatosan kezdte a mérkőzést, közel egy percig az összekapaszkodást sem erőltette, viszont amikor úgy döntött, eljött az idő, akkor a kapaszkodásból gyorsan váltott, lefogta ellenfele fejét, bal kezével összefogta a nigériai bal lábát és levitte (2-0), majd kétszer szépen bebillentette (6-0).

Bánkuti Zsolt szövetségi kapitány ezek után újabb akciókra biztatta Ligetit, aki "engedelmeskedett" edzőjének és még a második percben lendületesen kivitte Mutuwát (7-0), a harmadik perc elején pedig mögé került (9-0) és pörgetett (11-0), ezzel pedig 2:26 perc alatt technikai tussal lezárta a találkozót.

A negyeddöntőben Ligeti Dánielre a súlycsoport riói bajnoka, a tízszeres Európa- és háromszoros világbajnok török Taha Akgül vár.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címlapkép:  MTI Fotószerkesztőség/Ilyés Tibor, MTI/MTVA

Címkék:
birkózás, olimpia2024, Párizs2024,