Olimpia 2024 Párizs: Márton Viviana olimpiai bajnok, első a magyar taekwondó történetében

Pénzcentrum2024. augusztus 9. 21:51

A teakwondós Márton Viviana döntőbe jutott taekwondóban, ahol a világbajnoki ezüstérmes és kétszeres Eb-harmadik szerb Aleksandra Perisiccsel találkozott. A meccs két menetben dőlt el: Márton Viviana nyert, olimpiai bajnok lett, első a magyar taekwondó történetében.

A teakwondósok 67 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Márton Viviana kiváló teljesítménnyel legyőzte az elődöntőben a belga Sarah Chaarit, ezzel bejutott a fináléba a párizsi olimpián. A döntőben a szerb Aleksandra Peisic volt az ellenfele.

A teakwondósok 67 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Márton Viviana aranyérmet nyert pénteken a párizsi olimpián. A 18 éves sportoló az elefántcsontparti Ruth Gbagbi, az amerikai Kristina Teachout és a belga Sarah Chaari legyőzésével menetelt a fináléba, melyben a szerb Aleksandra Perisiccsel csapott össze és mindkét menetet megnyerve 2-0-ra diadalmaskodott.

Márton Viviana a magyar teakwondó történetének első olimpiai érmét nyerte, egyúttal a párizsi magyar küldöttség 15. dobogós és ötödik első helyezését érte el. Ez a mai napon a második magyar aranyérem, az olimpiákon pedig összesítve a 188-dik.

Címlapkép: Czeglédi Zsolt, MTI/MTVA

Címkék:
olimpia, sport, párizs, sportrendezvény, olimpikon, olimpia2024, Párizs2024,