Olimpia 2024: Kemény Dénes szerint ezen múlhat a férfi vízilabdacsapat sorsa Párizsban

Pénzcentrum/InfoRádió2024. augusztus 9. 19:10

Ha a horvátok vezetést szereznek, nem mehetnek el több góllal, ha meg mi megyünk több góllal, "nem jöhetnek vissza", viszont nagy titkok ezen a szinten már nincsenek – mondta a háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitány Kemény Dénes az InfoRádióban a Horvátország elleni elődöntőt megelőzően. Egy statisztikai érdekességre is felhívta a figyelmet: a csoportelsők már nincsenek az elődöntőben, nem bírták el a terhet.

Olimpiai elődöntőben szerepel Horvátország ellen a magyar férfi vízilabda-válogatott péntek este fél nyolctól. Kemény Dénes, a válogatott korábbi szövetségi kapitánya az InfoRádióban a mérkőzést megelőzően elmondta, mindkét csapat azt játssza, ami benne van, ami normális, ezért hasonló meccset vár, mint az olaszok elleni volt. Az olaszok ellen kiélezett csatában, ötméterespárbajban dőlt el a magyarok javára a negyeddöntő, a mérkőzésen Vogel Soma kapus és Manhercz Krisztián kiemelkedően teljesített.

A legvégén dől el, kiélezett lesz. Ha valakinek nagyon elsül a meccs vagy valamiért nagyon halvány, akkor lehet másképp. Az eddig látottak alapján ez a két csapat közel azonos szinten van" – mondta Kemény Dénes. Beszélt a formaidőzítésről. "Itt már nem lehet feltalálni a spanyolviaszt, frissíti a játékosokat mindenki, mert ez már a hetedik mérkőzés lesz egy-egy pihenőnappal, jó eséllyel a játékosok nagy része fáradt vagy itt-ott fáj, esetleg még lehet valaki hőemelkedéses...

Az ellenfélre készülés nagyon fontos, azok a finom változtatások a taktikai repertoárban, amelyek konkrétan a horvát csapat ellen szükségesek. És inkább a mentális része, mert ha megnézzük a férfi negyeddöntőket, a négy továbbjutó csoportharmadik vagy -negyedik volt, azaz azt az esélyességet, ami a csoportmeccsek végén a legjobban szereplő csapatoknak a nyakába érkezett, nem tudták kezelni. Most, az elődöntőben, döntőben már nincs ilyen, hogy esélyes vagy nem esélyes, itt mindenki egyformán győzni akar" – fejtegette Kemény Dénes.

Ami szerinte fontos, hogy az ellenfél ne vezessen több góllal, mert azt az előnyt már esetleg "meg lehet tartani. Vagy ha mi megyünk el, akkor figyeljünk arra, hogy ne jöjjenek vissza" – figyelmeztetett Kemény Dénes.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címlapkép: Kovács Tamás, MTI/MTVA

Címkék:
olimpia, horvátország, magyarország, sport, férfi, magyar, párizs, sportrendezvény, vízilabda, csapat, sportoló, olimpia2024, Párizs2024,