Vége a jóvilágnak: a Disney+ is véget vet a háztartáson kívüli jelszómegosztásnak

Pénzcentrum2024. augusztus 8. 21:31

A Disney+ követi a Netflix példáját, és nem engedi tovább, hogy a felhasználók megosszák jelszavukat a háztartáson kívül. A The Verge értesülései szerint a Disney vezérigazgatója bejelentette, hogy 2024 szeptemberétől szigorúan megkezdik a korlátozások bevezetését - írja a 444.hu.  

Már februárban nyilvánosságra hozták, hogy a háztartáson kívüli felhasználóknak fizetniük kell majd, ha hozzá akarnak férni a streaming szolgáltatáshoz. Bár néhány országban már elindították ezt az intézkedést, nem közölték pontosan, mikor tervezik kiterjeszteni más régiókra.

A Netflix 2023-ban vezette be hasonló korlátozásait. Azóta minden olyan felhasználónak, aki nem része az eredeti háztartásnak, körülbelül plusz ezer forintot kell fizetnie havonta az alapdíjon felül.

A Disney+ világszerte jelentős növekedést mutatott: január és március között több mint 6 millió új előfizetőt szerzett. Jelenleg több mint 117 millió előfizetővel rendelkeznek globálisan.

Címkék:
netflix, háztartási készülék, háztartás, háztartási eszközök, disney, streaming, streaming szolgáltatás, disney+, disneyplus, felhasználók,