Ezek a legjobb zöld vidéki éttermek Magyarországon: nem olcsó mulatság, de megéri

Pénzcentrum2024. augusztus 8. 08:15

Az idei évtől egy új listát is közzétett a Dining Guide, melyben a fenntarthatóan működő éttermeket díjazzák. A HelloVidék ezúttal annak járt utána, hogy milyen vidéki vendéglátóhelyek kerültek fel erre a listára.  

Az idei évtől egy új, a fenntartható éttermeket díjazó listát is közzétett a Dining Guide, melynek célja, hogy ne csupán a vendégeket segítsék a minőségi vendéglátóhelyek megtalálásában, hanem a szakma szereplőinek és formálóinak is iránymutatást biztosítsanak a fenntarthatóvá váláshoz. Az idei nyertes étteremnek 100 százalékosan hulladékmentes a konyhája, 90 százalékban saját forrásból származó biotermelésből biztosítják a gyümölcs- és zöldségfogyasztást, továbbá kertjük szezonális feleslegének 100 százalékát tartósításra és új alapanyagokká való feldolgozásra használják fel.

Milyen vidéki vendéglátóhelyek kerültek még fel a listára? Mennyibe kerül egy ebéd vagy egy vacsora ezekben az éttermekben? Mindezt elolvashatod a HelloVidék cikkében.

 
Címkék:
vidék, vendéglátóhely, fenntarthatóság, fenntartható fejlődés, hellovidék, éttermek, fenntartható, fenntartható fogyasztás, vendéglátóhelyek, dining guide,