Párizs 2024: újabb magyar siker az olimpián, Varga Ádám is futamgyőzelemmel jutott tovább

MTI2024. augusztus 7. 12:36

Kopasz Bálint után Varga Ádám is futamgyőzelemmel jutott tovább közvetlenül a középfutamba K-1 1000 méteren a párizsi olimpián.

A férfi kajakosoknál öt előfutamot rendeztek, Varga a negyedikbe került, a lelátóhoz legközelebb eső 7-es pályára. Az első két hely ért közvetlenül középfutamot, de a szám tokiói olimpiai és tavalyi világbajnoki ezüstérmese semmit nem bízott a véletlenre. Az óvatosabb rajt után 350 méternél már ő vezetett, a táv második felében pedig több mint magabiztos előnyt szerezve haladt a cél felé. A kérdés a végén csak az volt, hogy ki szerzi meg mögötte a második továbbjutó helyet, s ez végül a 2023-as vb-n mögötte harmadik német Jakob Thordsennek sikerült.

"Az egyik célom az volt, hogy az első kettőben legyek, a másik, amit magamnak állítottam föl, hogy megnyerjem mindenképpen a futamot. Egy jobb középfutam érdekében is, meg amiatt is, hogy összemérjem a német versenyzővel a tudásomat, aki szerintem (Fernando) Pimenta és (Kopasz) Bálint után a legnagyobb ellenfelem lesz, remélhetőleg a döntőben szombaton. Láttam, hogy elfáradt, bár nekem is elég kemény futam volt" - kezdte értékelését az MTI kérdésére a KSI 24 éves kajakosa, Varga Ádám.

Mint mondta, jól tudott koncentrálni, a megfelelő technikával evezett, és jó tempót ment. A taktikája az volt, hogy azzal a tempóval induljon el, amit edzésen jónak érzett, aztán valahol majd kinéz, és a többi attól függ, hol áll. "Láttam, hogy ott vagyok velük 500 méter felé, gondoltam, tartom ezt a tempót, és majd kell valami a végére" - folytatta.

Elárulta, hogy összességében nem fáradt el nagyon, de kicsit azért szédült a végén. "Lehet, hogy front vagy a nagy páratartalom miatt. A többi versenyzőnél is láttam, hogy ült a stégen, és ez nem előfutam utáni megszokott dolog, hogy mindenki kidől." - tette hozzá. A K-1 1000 méter középfutamát és döntőjét szombaton rendezik.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Címlapkép forrása: MTI/Kovács Tamás

Címkék:
olimpia, szórakozás, élsport, kajak, olimpia2024, Párizs2024,