Most közölte a HungaroMet: viharos széllel robog át egy hidegfront az országon

Pénzcentrum2024. augusztus 3. 15:17

Az országba érkezett felhősáv vasárnap kelet felé vonul miközben vékonyodik, szakadozik a felhőzet, emellett a napsütést gomolyfelhők is megzavarják. A Dunántúlon elszórtan zápor, zivatar kialakulhat - közölte a HungaroMet.

Időjárási helyzet Európában:

A Brit-szigetektől északnyugatra egy ciklon örvénylik, amelynek hidegfrontja vonul át a szigetországon. Arrafelé felhős, csapadékos az időjárás.

Ugyancsak egy légörvény alakítja az időjárást a Kárpát-medence nagy részén, aminek a hatására többfelé fordul elő eső, néhol zápor a térségben. Kontinensünk középső és nyugati, délnyugati részein egy benyúló anticiklon alakítja az időjárást. Alapvetően napos, száraz időjárás jellemző.

A legmelegebb továbbra is Földközi-tenger térségében van, Szardínián a 40 fokot is meghaladja a csúcsérték, de lokális záporok, zivatarok is kialakulnak. A Kárpát-medencét egy gyengülő hidegfront éri el nyugat felől, amely vasárnap fel is oszlik, de a Dunántúlon szórványosan záporok, zivatarok kialakulhatnak.

Várható időjárás az ország területén vasárnap éjfélig

Az északkeleti, keleti harmadban erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Elsősorban arrafelé alakulhat ki elszórtan zápor, zivatar, de a nyugati határ menti tájakra is besodródhat némi felhőzet, illetve csapadékgóc. Éjszakára összességében csökken a felhőzet, a legtöbb helyen kiderül az ég, azonban keleten maradhatnak felhősebb körzetek, illetve hajnalban nyugatról frontális felhősáv érkezik.

Az említett felhősáv vasárnap kelet felé vonul miközben vékonyodik, szakadozik a felhőzet, emellett a napsütést gomolyfelhők is megzavarják. A Dunántúlon elszórtan zápor, zivatar kialakulhat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Az északi, északnyugati szél szombaton erős, helyenként viharos lesz, vasárnap már csak egy-egy helyen erősödhet meg a légmozgás. Zivatarok mentén viharos széllökések is kialakulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 16 fok között valószínű, a hidegre hajlamos részeken ennél pár fokkal alacsonyabb értékek is előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 26 és 30 fok között alakul, a tartósabban felhős, csapadékos tájakon ennél hűvösebb is lehet.

Címkék:
időjárás, hidegfront, zápor, időjárásjelentés, időjárás előrejelzés, viharos szél, időjárás jelentés, zivatarok,