Így veheted meg a Sziget hetijegyet most féláron: teljesen legális, százával vannak eladó bérletek

Pénzcentrum2024. augusztus 3. 12:04

Akár féláron is lehet Sziget-bérletet vásárolni a másodpiacról, ugyanis a legnagyobb nemzetközi jegyeladós oldalon jelenleg kb. 75 ezer forintért kínálják a most hivatalosan 155 ezer forintba kerülő belépőket. A napijegyek esetében nem nagyon lehet spórolni, kb. eredeti áron mennek a Ticketswap-en is. Mint a Sziget sajtóosztályától megtudtuk, ők is figyelemmel követik a portálon történt tranzakciókat, sőt, partneri kapcsolatban is állnak velük. Hozzátették, ott is teljesen biztonságos a jegyvásárlás, egyébként pedig a hamisítás, belépő-sokszorosítás ma már nem jellemző - és a csaló jegyeket azonnal kidobja a rendszerük.

2024. augusztus 7-én, szerdán startol el az idei Sziget fesztivál, és augusztus 12-én, hétfőn ér véget a bulisorozat a Hajógyári-szigeten. Az elővételes hetijegyek jelenleg 154 900 forintért kaphatók, a napijegyek ára pedig 38 500 forint.

Aki sokallja ezeket az árakat, de ki szeretne menni a fesztiválra, annak kézenfekvő lehet a másodpiacról beszerezni a belépőt - jellemzően olyanoktól, akik még a korábbi értékesítési szakaszokban, olcsóbban jutottak hozzá, és a mostaninál kedvezőbb áron válnának meg tőle. A legnagyobb ilyen jegyeladós portálon, a Ticketswap-pen most 75 ezer forint körül lehet egy teljesárú Sziget-bérletet megvenni, a napijegyeket viszont jobbára annyiért adják, mint a hivatalos oldalon, vagy még annál is valamivel többért - úgyhogy aki csak mondjuk szerdán nézné meg Kylie Minogue koncertjét, az nagyon nem tud spórolni.

A nemzetközi jegyportálon zajló tranzakciókat a fesztivál szervezői is figyelik - mint azt a Pénzcentrum most megtudta a sajtóosztálytól.

Természetesen a másodpiaci jegyeladásokra nem lehet teljes rálátásunk, azt azonban tapasztaljuk, hogy az illegális jegyeladásokból adódó problémák jelentősen minimalizálódtak az elmúlt évek során és a jegyüzérek is eltűntek a bejárattól. Köszönhető ez annak is, hogy a Ticketswap rendszerén keresztül, ami egy legális másodpiaci platform, biztonságosan lehet üzletet kötni. A Ticketswap limitálja az ár felső határát, ellenőrzi a jegy és az eladó hitelességét

- közölték. Mint kiderült a Szigetnek partneri kapcsolata van a Ticketswap-pal, melynek SecureSwap rendszere lehetővé teszi, hogy értesítést kapjanak minden, a fesztivált érintő tranzakcióról és az így vásárolt jegyet a Sziget egy új kóddal látja el.

Arra a kérdésünkre, hogy egyébként mennyire jellemző, hogy a fesztiválózók a bejáratnál veszik meg a jegyüket, a Sziget azt közölte, úgy látják, általában a vásárlók egyre tudatosabbak, a jegyeket webshop-on keresztül vásárolják meg, a helyszíni eladás minimális, kivéve az úgynevezett Night Ticket by Revolut jegytípust, ami esténként 11-től féláron enged bejutást a fesztiválra.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Korábban feltűntek a piacon hamisított vagy sokszorosított voucherek, ezeket azonban a rendszerünk azonnal kidobja és az esetek javarészt a rendőrségen végződtek, de ma már az ilyen, problémás jegyek szinte a nullára redukálódtak és a helyszíni jegyüzérek is szinte teljesen eltűntek

- tette hozzá a sajtóosztály.

Címlapkép: Balogh Zoltán, MTI/MTVA

Címkék:
fesztivál, sziget, belépő, szórakozás, jegyek, sziget fesztivál, sziget jegyárak,