Olimpia 2024 Párizs: nyert a magyar férfi vízilabda-válogatott, 7 góllal verték a japánokat

Pénzcentrum/MTI2024. augusztus 1. 22:17

A magyar férfi vízilabda-válogatott a Japánokkal csapott össze csütörtök este Párizsban. A meccs elején átvette a vezetést a magyar csapat, melyet stabilan tartottak is a végéig. 17-10 lett az eredmény a magyarok javára.

A magyar férfi vízilabda-válogatott vasárnap 13-12-re verte a franciákat és 10-7-re kikapott kedden Spanyolországtól a párizsi olimpián, a csoportkör második fordulójában. A spanyolok 26 év után tudtak nagy tornán (vb, Eb, olimpia) nyerni a magyarok ellen. Varga Zsolt együttese csütörtökön a japánokkal csapott össze, 17-10 győzni tudtak. A csapat 5-2-re hozta az első negyedet és innentől csak a gólkülönbség volt kérdés az egyoldalú mérkőzésen. Szombaton az ausztrálokkal, hétfőn pedig a szerbekkel játszik.

A két csapat július közepén a Margitszigeten rendezett Dominó Trans nemzetközi felkészülési tornán találkozott, akkor a magyar együttes 16-12-re győzött. A legutóbbi tétmérkőzésen, a tavalyi világbajnokságon pedig 16-8-as siker született. Molnár Erik szerezte az első találatot, aztán kimaradt japán előny után Vámos bombázott a kapuba, majd Fekete következett centerből. Zalánki kiállítását követően öt és fél perc után Vatanabe szépített jobbról, majd a másik oldalról Adacsi lőtt kapásgólt. Angyal, aztán Varga Dénes is bevette Nisimura kapuját, így háromgólos magyar előnnyel zárult a negyed (5-2).

A második játékrészben a japánok első akciójukból betaláltak, sőt egy kapufát is lőttek. Egy szépen kijátszott támadás végén Hárai megszerezte első gólját, majd Vigvári is csatlakozott hozzá, a kettő között Okava helyezett Vogel feje fölött a hálóba. Varga és Vigvári egyformán emberelőnyből duplázott (9-4). Fordulás után a csapatkapitány Jansik ívelt a kapuba a kimozduló Nisimura fölött, Adacsi pedig harmadik lövéséből második gólját szerezte. Nagy és Vigvári következett, majd japán időkérést követően Inaba szépített (12-6).

A ráúszásnál a japánok meglepetésre elhozták a labdát és be is találtak, amire Vámos válaszolt fórból. Araki gólja után időt kért Varga Zsolt, de csak a harmadik magyar támadás volt eredményes, Zalánki villant. A mezőnyjátékosok közül utolsóként Manhercz szerzett gólt, méghozzá büntetőből. A japánok is lőhettek egy ötméterest, ezt Inaba értékesítette, Varga viszont kihagyta a túloldalon az újabb büntetőt, aztán javított egy előre ívelt labdából. A végeredményt Vigvári negyedik gólja után Vatanabe állította be (17-10).

A magyar válogatott további programja:

  • szombat: Ausztrália-Magyarország 15.00
  • augusztus 5., hétfő: Magyarország-Szerbia 12.00

A férfi vízilabdatornán a 12 résztvevő két hatos csoportban szerepel, a négy-négy legjobb jut a negyeddöntőbe, ahol keresztbe játszanak majd. Az olaszok Montenegrót ötméteresekkel, a világbajnok horvátok pedig a románokat győzték le a párizsi olimpia férfi vízilabdatornáján csütörtökön.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Címlapkép: Illyés Tibor, MTI/MTVA

 

Címkék:
olimpia, magyarország, sport, férfi, magyar, párizs, szórakozás, sportrendezvény, vízilabda, olimpia2024, Párizs2024,