Párizs 2024: most ez nem jött össze, Jackl Vivien nem jutott döntőbe 1 500 méter gyorson

MTI2024. július 30. 14:47

Jackl Vivien nem jutott döntőbe 1500 méter gyorson a párizsi olimpia úszóversenyinek negyedik, keddi napján.

A tatabányaiak tehetsége egy futamban szerepelhetett a szám címvédőjével, a hétszeres olimpiai bajnok amerikai Katie Ledeckyvel, ugyanakkor az egyik dobogóvárományos, az ausztrál Lani Pallister nem állt rajthoz, mivel koronavírusos lett. A leghosszabb medencés számban a magyar versenyző erősen kezdett, de a táv második felére kicsit elfáradt, és végül 16:31.25 perces idővel csapott célba, amivel összesítésben a 15. lett.

A 15 éves versenyző, a magyar küldöttség legfiatalabb tagja - aki fő számában, 400 méter vegyesen a 14. volt a francia fővárosban - a 11. nevezési idővel rendelkezett, ezt (16:06.37 perc) júniusban a belgrádi Európa-bajnokságon úszta.

"Úgy jöttünk ide, hogy megnézzük, milyen élmény is egy olimpia, ennyi ember előtt úszni ilyen komoly mezőnybe. Ez volt az első igazán komoly világversenyem a felnőttek között, örülök neki, hogy itt lehettem és megtapasztalhattam" - nyilatkozta a vegyes zónában Jackl.

A tinédzser úszó elmondta, egyáltalán nem úgy készültek ebben az évben, hogy olimpián fog versenyezni, serdülőkorúként még a junior Európa-bajnokság volt a főversenye, azonban az áprilisi ob-n úszott ideje után óriási teher került rá - már éremesélyesként emlegették 400 méter vegyesen -, végül ez tudat alatt most benne is volt az úszásában.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A teljes mai menetrendet ide kattintva találod!

Címlapkép forrása: MTI/Kovács Tamás

Címkék:
olimpia, sport, szórakozás, olimpia2024, Párizs2024,