Párizs 2024: mindenki megnyugodhat, Milák a legjobb idővel középdöntős

MTI2024. július 30. 11:40

A címvédő Milák Kristóf a legjobb idővel bejutott a 200 méter pillangó középdöntőjébe, amelynek a 16. helyen tagja lesz Márton Richárd is a párizsi olimpia úszóversenyinek keddi negyedik napján.    

 A Honvéd 22 éves világcsúcstartója és kétszeres világbajnoka a tavaly áprilisi országos bajnokságot követően közel egy évet kihagyott, visszatérése óta egyelőre nem tudta megközelíteni legjobbját, ugyanakkor a hazai országos bajnokságon és júniusban a belgrádi Európa-bajnokságon sem talált legyőzőre.

Milák a tavalyi ob-n úszott idejével második volt az olimpia nevezési listáján, amelyen a házigazda franciák kedvence, a 400 méter vegyesen már győztes Léon Marchand előzte meg, míg az idei világranglistán a dohai aranyérmes japán Honda Tomoru (1:53.88 perc) mögött állt a második helyen.

Milák a harmadik futamban végig vezetve, magabiztosan diadalmaskodott, ráadásul a világ idei második legjobb idejével, 1:53.92-vel csapott célba. A mezőnyből egyedüliként került 1:54 percen belülre, míg Honda a 16 közé sem jutott.

 Márton - aki 1:54.54-es egyéni csúcsával a tizedik az ötkarikás rangsorban - a negyedik futamban a Marchand-nal együtt ugrott medencébe, 1:56.03-as idővel csapott célba, amely még épp továbbjutást ért. A szám elődöntőjét 20.44 órakor, a finálét szerdán este rendezik.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A teljes mai menetrendet ide kattintva találod!

Címlapkép forrása: MTI/Derencsényi István

Címkék:
olimpia, úszás, szórakozás, olimpia2024, Párizs2024,