Párizs 2024: itt a hasítanak a magyarok úszásban, Németh Nándor a negyedik idővel középdöntős

MTI2024. július 30. 12:35

Németh Nándor a negyedik idővel bejutott a középdöntőbe 100 méter gyorson a párizsi olimpia úszóversenyinek negyedik, keddi napján.

A BVSC 24 éves kiválósága februárban Dohában a szám történetének első magyar világbajnoki dobogósaként lett harmadik, Párizsban a nyolcadik helyen jegyezték a nevezési listán. Ebben a számban tíz előfutamot rendeztek, Németh a kilencedikbe kapott besorolást, és a 200-on egy nappal korábban aranyérmes David Popovici mellett ugrott medencébe. A két versenyző az utolsó centiméterig nagy csatát vívott egymással, a román végül egyetlen századdal hamarabb érintette a falat, Németh 47.93 másodperccel második lett, ami összesítésben a negyedik helyet jelentette.

"A lelkemnek jól esik, hogy rögtön sikerült 48-on belülre kerülnöm, de ennél mindenképpen jobb kell majd az elődöntőben. Szerintem pár tized még maradt ebben az úszásban, most viszont jön az a szakasz, amit már hosszú ideje mondok, hogy nagyon kemény lesz. Az első futamban vagyok, ami mindig nehezebb, ezért olyan időt kell majd úsznom, hogy egy kicsit megijedjenek a többiek. Szerintem van közöm a döntőhöz, de ehhez mindenképpen az első négy között kell célba csapnom" - nyilatkozta a vegyes zónában Németh, aki megjegyezte, a belgrádi Eb óta szerencsére nem volt beteg, jól sikerült a felkészülése.

A magyar versenyző júniusban a belgrádi Európa-bajnokságon egyéni csúccsal (47.49) lett második Popovici mögött, s mindössze két századdal maradt el Milák Kristóf országos rekordjától. Németh a 2018-as Európa-bajnoki döntő óta minden világversenyen ott volt a fináléban a "királyszámban", három éve Tokióban nyolcadik volt, Dobay Gyula 1964-es szereplése óta ő volt az első magyar döntős 100 méter gyorson. A szám elődöntőjét 20.30 órakor, a finálét szerdán este rendezik.

A teljes mai menetrendet ide kattintva találod!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Címlapkép forrása: MTI/Kovács Tamás

 

Címkék:
olimpia, úszás, szórakozás, olimpia2024, Párizs2024,