Olimpia 2024: hiába a tikkasztó hőség, óriásit evezett Pétervári-Molnár Bendegúz

MTI2024. július 30. 11:29

Pétervári-Molnár Bendegúz a negyedik helyen ért célba futamában a férfi egypárevezősök keddi negyeddöntőjében a párizsi olimpián, ezzel nem jutott be a 12 közé, így a C/D elődöntőben folytatja szereplését, és a legjobb esetben 13. lehet.       

Kedden egész Franciaország területére kánikulát jeleztek előre, helyenként 40 fok körüli csúccsal, Párizs környékén is 36 fokos maximummal, és már fél tizenegykor 29 fok volt a tűző napon a vaire-sur-marne-i evezős pályán, ahol telt lelátók előtt zajlott a verseny.

Nem volt egyszerű dolga a 31 éves magyar evezősnek, aki a harmadik futamban az ötös pályáról rajtolt az olimpiai ezüst- és bronzérmes horvát Damir Martin, valamint a szlovén Isak Ivan Zvegelj között, mellettük pedig a címvédő görög Sztefanosz Ntuszkosz, a hollandok kétszeres vb-ezüstérmese, Simon van Dorp, illetve még a kubai Reidy Cardona Blanco is ott volt a mezőnyében.

A BEE evezőse jól jött el a rajtból, de 500 méternél már csak hatodik volt. Féltávnál is ebben a pozícióban haladt, a mellette evező szlovén riválisával tartotta a lépést, illetve az elején nagyon gyors kubai kezdett visszacsúszni. Az utolsó ötszázon két riválisát megelőzte, de az élen haladó hármas nagyon messze volt. Holland, horvát, görög sorrend alakult ki az első három helyen. Simon van Dorp 6:49.96 perccel végzett az élen, Pétervári-Molnár 7:05.04-gyel végzett.

A négy negyeddöntős futamból az első három-három helyezett jutott tovább az A/B elődöntőbe. Pétervári-Molnár Bendegúz - aki Rio de Janeiróban 14., Tokióban 10. volt - legközelebb szerdán versenyez, akkor derül ki, hogy a C vagy a D döntőben fejezi be szereplését.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A teljes mai menetrendet ide kattintva találod!

Címlapkép forrása: MTI/EPA/Ali Haider

Címkék:
olimpia, szórakozás, olimpia2024, Párizs2024,