Óriási blama a párizsi olimpián: több versenyt is törölni kellett, erre nem készültek fel?

Pénzcentrum2024. július 29. 10:04

A párizsi olimpia szervezői hétfőn, 24 órával a férfiak versenye előtt már második napja kényszerültek törölni a triatlon úszóedzéseket, miután a heves esőzések jelentősen rontották a Szajna vízminőségét. A tervek szerint kedden reggel 8 órakor ötvenöt triatlonista állt volna fel a Pont Alexandre III melletti úszóponton, és merült volna fel a Szajnába. Ez különösen nagy esemény lett volna, hiszen 1900 óta először fordul elő, hogy sportolók olimpián a folyóban versenyeznek.

A nők egyéni versenyét szerdán, szintén reggel 8 órakor rendezik meg. Az esetleges további problémákra is felkészülve, a szervezők augusztus 2-át tartaléknapként jelölték ki a triatlonversenyre arra az esetre, ha a vízminőség nem javulna - írja a Reuters.

Még mindig nagyon reménykednek a holnapi férfi és a szerdai női versenyben. De ha szükséges, az egyiket vagy mindkettőt áthelyezik péntekre. - mondta Dan Hugo, a bermudai csapat edzője és Flora Duffy tokiói aranyérmes triatlonista férje. Az olimpia szervezőinek máris át kellett alakítaniuk a menetrendet: például a férfi gördeszkások versenyét szombatról hétfőre halasztották az eső miatt.

A Szajna úszhatóvá tétele az olimpiai játékok egyik legfontosabb öröksége lenne. Franciaország mintegy 1,4 milliárd dollárt fektetett be új szennyvíz-infrastruktúrába annak érdekében, hogy csökkentse a folyóba ömlő szennyvíz mennyiségét. A városi hatóságok bejelentették, hogy jövő év júniusára három fürdőhelyet terveznek megnyitni a nagyközönség számára.

A vasárnapi edzést is törölték, miután a szombaton elvégzett vizsgálatok kimutatták, hogy a vízminőség nem felel meg az előírt határértékeknek. Fontos megjegyezni azonban, hogy ez csak az úszóedzéseket érinti; futó- és kerékpáros edzéseket nem befolyásolták ezek az intézkedések.

A következő 36 órára vonatkozó időjárás-előrejelzéseket figyelembe véve a Párizs 2024 és World Triathlon bízik abban, hogy a vízminőség visszatér az elfogadható szintre még július 30-i rajt előtt

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

- állt a szervezők hétfői közleményében.

Címlapkép: David Davies, MTI/MTVA

Címkék:
olimpia, sport, vízminőség, párizs, szórakozás, esőzések, olimpia2024, Párizs2024,