Eldobod az agyad ettől: ilyen ételeket kapnak az olimpikonok a Michelin-csillagos séfektől

Pénzcentrum2024. július 24. 09:21

Négy Michelin-csillagos séf készíti a 2024-es párizsi oIimpia versenyzőinek ételeit az olimpiai faluban- írja az Inside the Games

A párizsi olimpiára egy 3 500 férőhelyes éttermet építettek, ahol a sportolók számára naponta 1 200 adag Michelin-csillagos ételt is felszolgálnak a 40 ezres menüből. A menüt sztárszakácsok és sporttáplálkozási szakértők közösen dolgozták ki, amely 30 százalékban növényi alapú fogásokat is tartalmaz.

Kiemelkedő kínálatatok közzé tartoznak például a növényi alapú ételek, ugyanis a menü 30 százaléka növényi alapú. Az alapanyagok 80 százaléka francia, a húsok pedig 100 százalékban hazaiak. Továbbá a sajt kínálatukban olyan magas minőségű sajtok szerepelnek, mint a comte és a brie de meaux. Naponta 800 bagettet sütnek, és a sütemények széles választékát kínálják.

Népszerű fogások és specialitások

A sportolók körében népszerűek a csirkeételek, lazac, csirkemellfilé és csirkenyárs, így ezekből is töménytelen mennyiségben lehet kapni. De ezek mellett helyet kaptak a croissant, buggyantott tojás, articsókakrém és szarvasgombával megspékelt juhsajtreszelék.

A dél-koreaiak kimcsit kértek, a strandröplabda- és taekwondo-csapatok hideg húst, szendvicseket és salátákat kedvelik, míg az evezősök meleg ételeket preferálnak, így ezek is kaphatóak. Philip Wurz, az olimpia étkezésért felelős vezetője elmondta, hogy az ázsiai tollaslabdázók nem kedvelik a kenyeret, ezért a menüt az ő igényeikhez is igazították. A szervezők minden különleges kérést figyelembe vesznek, hogy a sportolók a legjobb formájukat hozhassák.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címlapkép forrása: MTI/Illyés Tibor

Címkék:
étterem, michelin-csillag, menü, szórakozás, olimpia2024, Párizs2024,