A győri után októberben bezárhatják a Heves, és a Tolna vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézeteket is

Pénzcentrum2024. július 24. 11:28

A Pénzcentrum hitelesnek tekinthető forrásokból úgy értesült, hogy a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet bezárása után sor kerülhet a Heves vármegyei, illetve a Tolna vármegyei intézetekre is. Értesüléseinket a BvOP megkeresésünkre ugyan nem erősítette meg, de nem is cáfolták azokat. Azt írták, jelenleg is vizsgálják, hogy vannak-e a győri börtönhöz hasonló, a századforduló környékén épült, kis befogadóképességű intézetek, ahol a biztonságos fogvatartás feltételei teljeskörűen már nem biztosíthatók.

A Pénzcentrum hitelesnek tekinthető forrásokból úgy értesült, hogy a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet augusztus 1-jei bezárása után, október elsejével bezárják a Heves vármegyei, illetve a Tolna vármegyei intézeteket is. Értesüléseinket a BvOP megkeresésünkre ugyan nem erősítette meg, ugyanakkor lapunk úgy tudja, hogy már értesítették az egyes érintett fogvatartottak ügyében eljáró ügyvédeket a várható lépésről.

A BvOP lapunknak küldött válaszaiban azt  írja, hogy jelenleg is vizsgálatokat folytatnak arról, hogy vannak-e a győri börtönhöz hasonló, a századforduló környékén épült, kis befogadóképességű intézetek, ahol a biztonságos fogvatartás feltételei teljeskörűen már nem biztosíthatók, ugyanakkor a felújítások aránytalanul magas pénzügyi ráfordítást igényelnének.

Nagyon fontos, hogy amennyiben ezek a tervek megvalósulnak és a vizsgálatok alapján döntés születik, akkor sem járnak semmilyen elbocsátással! Ebben az esetben kollégáink munkájára más intézetekben, új beosztásokban számítunk

- hívta fel a figyelmet a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Hirtelen zárnak be a börtönök?

A BvOP a Pénzcentrumnak küldött válaszában azt is írja, korábban beszámoltak arról, hogy a büntetés-végrehajtási szervezet úgy döntött, hogy a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetet néhány hónapon belül kiüríti. A most elérhető információk viszont  a bíróság is későn értesült a győri börtön bezárásáról, ezért az új elítélteket jelenleg Sopronkőhidára irányítják át. A Telex saját információra hivatkozva azt írja, a bezárásról előzetes egyeztetés nem történt, még a börtön tőszomszédságában álló törvényszék vezetősége is csak az ezzel kapcsolatban kiadott közleményből értesült a döntésről.

Címkék:
börtön, szórakozás, bvop, börtönök, börtönrendszer,