Elit listára jutott fel Budapest: ebben Münchennel, Rómával is felveszi a versenyt

Pénzcentrum/MTI2024. július 18. 08:32

Párizs a világ vezető sportvárosa, Budapest pedig 14. helyen áll azon a listán, amelyet a Burson kommunikációs világcég készített és tett közzé a sporthoz leginkább kapcsolódó száz települést rangsorolva. A tanulmányt ismertető insidethegames.biz portál kiemelte, hogy az idei nyári olimpiának otthont adó francia főváros második éve áll a lajstrom élén, mögötte a második a 2028-as ötkarikás játékokat rendező Los Angeles, harmadik pedig New York.

A rangsor a sport és a város viszonyának a közösségi média véleményét is figyelembe vevő elemzésén alapul, a nemzetközi sportszövetségek vezetőinek és a nagy nemzetközi sportmédiumoknak a véleményével kombinálva. A portál hozzáfűzte, hogy értékelési szempontnak számít az adott metropolisz olimpiához való kapcsolódása is.

Ennek fényében érdekes, hogy a dobogósok közül először szorult ki London, a 2012-es olimpiának otthont adó brit főváros, míg nála is hátrébb került Tokió, a 2021-es ötkarikás játékok házigazdája, amely a 2022-es első helyről a 13. pozícióba csúszott vissza. Mi több: a rangsorban jelenleg már csak a 61. egy harmadik olimpiarendező, Rio de Janeiro, amely a 2016-os játékokat bonyolította le.

A portál megjegyezte, hogy a rangsorkészítésnél erőteljesen érvényesült a sport amerikai megközelítése, a globális marketing, amennyiben az amerikai városok a sportjelenlét hangsúlyozásakor a szórakoztatásra is nagy figyelmet fordítanak. E szempont érvényesülését példázza a rangsor bronzérmese, New York mellett Miami kilencedik vagy Las Vegas 15. helye.

Az insidethegames.biz idézte Lars Haue-Pedersent, a rangsort készítő cég ügyvezető igazgatóját, aki kiemelte: "a sporthírnevüket építeni kívánó városok számára a hatékony kommunikációba való befektetés jelentős előnyökkel járhat, néha még az infrastruktúra fejlesztésénél is többel."

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A sportvárosok 2024-es rangsorának élcsoportja a Bursonnál:

  1. Párizs
  2. Los Angeles
  3. New York
  4. London
  5. Madrid
  6. Lausanne
  7. Manchester
  8. Barcelona
  9. Miami
  10. Washington
  11. Peking
  12. Chicago
  13. Tokió
  14. Budapest
  15. Las Vegas
  16. München
  17. Róma
  18. Sydney
  19. Vancouver
  20. Toronto

A teljes, 100-as lista itt olvasható.

Címkék:
Budapest, toplista, sport, london, város, lista, nemzetközi, párizs, szórakozás, főváros, rangsor,