Eldőlni látszik a Shrek-filmek sorsa: itt a bejelentés, amire a fél világ régóta várt

MTI2024. július 10. 19:47

A DreamWorks Animation ismét nagy bejelentéssel örvendeztette meg a rajongókat: készül a Shrek sorozat ötödik része. A világszerte népszerű animációs film új epizódja várhatóan 2026 júliusában kerül a mozikba. Az alábbiakban részletezzük a legfrissebb híreket és információkat a készülő produkcióról.

A DreamWorks Animation bejelentette, hogy készül a Shrek sorozat ötödik epizódja, amely várhatóan 2026 júliusában kerül a mozikba.

A stúdió közleménye szerint az eredeti Shrek szereplőgárdájából Mike Myers, Eddie Murphy és Cameron Diaz is visszatér karaktereik szinkronhangjaként. Antonio Banderas visszatéréséről, aki Csizmás kandúr szerepét játssza, azonban egyelőre nincs információ.

Az animációs filmet Walt Dohrn rendezi, aki korábban a Shrek 2. és a Harmadik Shrek forgatókönyvírója és szinkronhangja volt, valamint részt vett a Shrek a vége, fuss el véle írásában és szinkronizálásában is. A Shrek 5 társrendezője Brad Ableson, producerei pedig Gina Shay és Chris Meledandri lesznek. Murphy már júniusban megemlítette, hogy megkezdte a hangfelvételeket Szamár szerepéhez, és készül egy külön produkció is a karakterének szentelve.

2001 és 2010 között négy Shrek-film készült. Az első film sikerének köszönhetően a DreamWorks Animation erős pozíciót szerzett a piacon, miután a film világszerte mintegy 487 millió dolláros (177 milliárd forintos) bevételt hozott, és Oscar-díjat is nyert. A Shrek 2. globális bevétele elérte a 928 millió dollárt (337 milliárd forintot), a Harmadik Shrek 813 millió dollárt (295 milliárd forintot), míg a Shrek a vége, fuss el véle 752 millió dollárt (273 milliárd forintot) keresett a jegypénztáraknál. A Csizmás, a kandúr 2011-ben és 2022-ben bemutatott két epizódja szintén kasszasiker lett.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Címlapkép: Kovács Tamás, MTI/MTVA

Címkék:
mozi, film, szórakozás, filmek, filmipar,