Megválasztották az Ország Sörét: egy egyszerű IPA nyert

Pénzcentrum2024. július 8. 12:17

Lezárult az országos szavazás, és a több ezer sörrajongó voksai alapján megalkotott receptből már el is készült az Ország Söre, egy különleges komlóválogatással lefőzött New England IPA, amelyet július 4-től bárki megkóstolhat. Az Ország Kisüzemi Sörfőzdéje címet újra a Brew Your Mind érdemelte ki.

Legyen világos, kiegyensúlyozott ízvilágú, de ne tartalmazzon sem egzotikus, sem akár idehaza is megtermő gyümölcsöt – a legtöbben ezekre a tulajdonságokra voksoltak a 2024-es Ország Söre online szavazáson, ahol e jellemzők mellett, a választható sörtípusok között, az IPA lett befutó, maga mögé utasítva a lágert, a búzát, a stoutot, valamint a savanyú változatokat is. E kívánságok, vagyis az eredmények összegzése alapján így egy új, különleges komlóválogatással készülő New England IPA receptjét alkották meg a kezdeményezést tavaly elindító és szervező Beerselection, valamint a törökszentmiklósi Ugar Sörfőzde szakértői.

„A szavazatoknak megfelelően idén egy nem túl édes, nem túl keserű IPA-t kellett főznünk, ezért egy New England IPA mellett döntöttünk, hiszen a sörrajongók által favorizált jellemzők a legjobban e típusban testesíthetők meg. A tökéletes eredmény érdekében az idei Ország Söréhez hazánk egyik leginnovatívabb sörfőzdéjével, az Ugarral közösen választottuk ki a kisüzemi színtér legfrissebb, legfelkapottabb komlóit: a Motueka, Idaho 7, Mosaic és El Dorado négyesfogatnak köszönhetően trópusi gyümölcsökben gazdag ízvilág lett a végeredmény, visszafogott édesség mellett” – mondta Bárkai Péter, Beerselection Kft. ügyvezetője.

A 6 százalékos alkoholtartalmú sörből a tavalyi induló mennyiséghez képest kétszer annyit készített az Ugar Sörfőzde azért, hogy minél több helyen lehessen megkóstolni az újdonságot, akár dobozos, akár csapolt formában. Az új főzet a Beerselectionnél debütált, ezt követően pedig számos helyen kerül csapra. A közeljövőben biztosan felkerül a KEG Sörművház, a Mixát Udvar, a Wunder Sörművek, a Ganz Söröző és a Jégkert itallapjára, a lelőhelyek folyamatosan frissülő listája pedig az azorszagsore.hu oldalon érhető el.

„Mivel az idén a múlt évihez képest országszerte jóval több kocsmában lesz csapon az Ország Söre, arra számítunk, hogy felülmúljuk a tavalyi eredményünket. Ez azt jelenti, hogy ismét legalább három körben főzetjük majd le a sört, ezen felül pedig annyiszor, hogy a jövő évi szavazásig folyamatosan elérhető maradjon. Hosszabb távon az a célunk, hogy az Ország Söre egész évben kapható legyen, és akár a nagyobb üzletláncok is beemeljék kínálatukba” – fogalmazott Bárkai Péter.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A közönség a sörös szavazás mellett az azorszagsore.hu oldalon kiválaszthatta kedvenc kisüzemi sörfőzdéjét is, értékelve annak elmúlt évi teljesítményét. A voksok alapján – a tavalyihoz hasonlóan – a szekszárdi Brew Your Mind sörfőzde érdemelte ki az elismerést, amely így egy újabb éven át viselheti Az Ország Kisüzemi Főzdéje megtisztelő címet.

Címkék:
magyarország, sör, szórakozás, ország, sörfogyasztás, sörfőzde, ipa,