Kiengedték a börtönből Galambos Lajost, de a kálvária nem ért véget: szörnyű állapotban tért haza

Pénzcentrum2024. július 3. 08:48

Galambos Lajos 2022 decemberében kapott ítéletet víz-, gáz- és áramlopási ügyében, amelyért 3 és fél év börtönbüntetésre ítélték. A mulatós zene meghatározó alakja egy évet és két hónapot töltött rács mögött, de most véget ért a bezártsága, és kiengedték. A Bors szerint az énekes rendkívül rossz egészségi állapotnak örvendett, az elmúlt egy évben.

Galambos Lajost 2022 végén ítélték el, és bár mindent megtett, hogy elkerülje a börtönt, 2023. április 26-án mégis be kellett vonulnia. Bár a múlt héten felröppent a hír, hogy már pénteken szabadulhat, végül nem így történt. Most azonban minden megváltozott, az ország Lagzi Lajcsija hazatért.

Az ítélet után Galambos Lajos ügyvédei igyekeztek elérni, hogy a zenész házi őrizetben töltse le büntetését, de 2023. április 26-án mégis be kellett vonulnia a börtönbe. Bár egész idő alatt a börtönkórházban tartózkodott betegsége miatt, ami folyamatos orvosi felügyeletet igényelt, úgy tűnt, hogy nem szabadulhat. A múlt hét végén a család nagyon várta a jó hírt, hogy elfogadták kérelmüket, és Lajcsi hazatérhet, hogy házi őrizetben tölthesse le büntetése hátralévő részét, de a döntés nem érkezett meg. Egészen mostanáig.

"Ügyfelem kifejezetten jó hangulatban van, ami nem csoda, hiszen már látja a lelki szemei előtt a bezártság végét" – nyilatkozta áprilisban a jogi képviselője a lapnak.

A zenész COPD-ben, más néven tüdőtágulásban szenved, ami sajnos gyógyíthatatlan. Lajcsi már bevonulása előtt is emiatt kérvényezte, hogy házi őrizetben tölthesse le a teljes büntetést, mert ügyvédei szerint nem lehetett őt megfelelően ápolni a börtön körülményei között.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ezt akkor a bíróság elutasította, így be kellett vonulnia. Ennek ellenére cellájában egy napot sem töltött, végig a berettyóújfalui börtönkórházban kezelték. Hogy végül a betegsége miatt engedték-e ki, egyelőre nem tudni, de úgy tűnik, a hátralévő 2 év 4 hónapot már otthonában, nyugalomban, úgynevezett reintegrációs őrizetben töltheti.

Címkék:
egészség, kórház, börtön, lagzi lajcsi, bulvár,