Elstartolt a Balaton legnagyobb fesztiválja: négy napon át áll a bál a magyar tengernél

MTI2024. július 3. 17:02

Két nagyszínpaddal, féltucat zenei helyszínnel várja a fesztiválozókat a Balaton Sound szerdától négy napon át Zamárdiban.

A fesztivál négy napján mások mellett fellép Marshmello, Paul Kalkbrenner, Timmy Trumpet, James Hype, Purple Disco Machine, az underground szcénából Amelie Lens, Adam Beyer, Marceo Plex, Stephan Bodzin vagy Nico Moreno. A szerdai nyitást megelőző fesztiválbejáráson a szervezők bemutatták a Heineken Balaton Sound nagyszínpadot, amelynek egy 400 négyzetméteres ledfal adja a díszletét, és mintegy négyszáz mozgófejes lámpa világítja be.

A korábbiakkal ellentétben a nagyszínpad idén nem az északi part felé néz, hanem a partra merőlegesen állították fel, mellette pedig egy mintegy háromezer fős, dzsungelt és városi miliőt idéző VIP területet, valamint skyboxokat alakítottak ki. A másik nagyszínpadot, a B my Lake által bemutatott B Stage-t a fesztiválterület másik felén, szintén a partra merőlegesen állították fel, 1000-1500 fős, oázis tematikájú VIP területtel, itt az underground elektronikus zenei fellépők várják majd a közönséget.

A parton a My Stage helyszínen magyar partybrandek csapatai állítják össze a már napközben kezdődő programokat, késő estére pedig nemzetközi fellépők is érkeznek. A Balaton csaknem egy kilométeres partszakaszán már kora délután több helyszínen megkezdődik a buli, és partyhajó is kifut minden délután.

A divatra idén a korábbinál nagyobb figyelmet fordítanak, Lakatos Márk stylist a sajtóbejáráson elmondta: a Fashion Hub névre keresztelt fesztiválterületen a napi divatbemutatókon megismert márkákkal találkozhatnak a fesztiválozók. Folytatódik a safety first program is; Molnár István Jenő bűnmegelőzési szakértő tájékoztatása szerint önkénteseik citromsárga, jól megismerhető ruhában járják majd a Balaton Sound területét. Több helyen lesznek safety first pontok, és a fesztivál applikációjában levő pánikgombbal is jelezhetnek a fesztiválozók, ha segítségre szorulnak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Kádár Tamás, a Sziget Zrt. cégvezetője arról is beszélt: ahogy a Szigeten, úgy a Balaton Soundon is szem előtt tartják, hogy a vendégek kedvező áron is tudjanak étkezni, ezért az ételt árusító helyeken lesznek "pénztárcabarát" ételek is.

(Címlapkép - Bodnár Boglárka, MTI/MTVA)

Címkék:
fesztivál, Balaton, balaton sound, szórakozás,