Ennyi pénzt zsebelhetnek be a Wimbledon győztesei 2024-ben: ezek a magyar teniszezők vannak még versenyben

Pénzcentrum/MTI2024. július 1. 22:09

Az idei Wimbledon teniszbajnokság összdíjazása idén 50 millió GBP, ami nagyjából 23,25 milliárd forintnak felel meg. A női és a férfi győztes egyaránt 2 700 000 angol font 2024-ben, azaz 1,25 milliárd forint díjazásban részesül. Mutatjuk a magyar versenyzőket, akik még fűre léphetnek a győzelemért.

A férfi versenyzőknek nem volt szerencséje 2024-ben Wimbledonban: Marozsán Fábián után Fucsovics Márton is az első fordulóban esett ki hétfőn a wimbledoni teniszbajnokságon. A világranglistán 70. magyar a 2021-ben finalista Matteo Berrettinivel csapott össze. A 2021-ben negyeddöntős Fucsovics elvileg nem járt rosszul a sorsolásnál az olasz kiválósággal. Mindketten nyertek idén egy-egy salakos versenyt: Fucsovics Bukarestben, Berrettini pedig Marrákesben ünnepelhetett. Ami az egymás elleni mérleget illeti, 2018-ban az egyesült államokbeli Irvingben rendezett challengeren Berrettini, 2019-ben Szófiában viszont a nyíregyházi teniszező bizonyult jobbnak. Ebben az összecsapásban azonban Fucsovics Márton maradt alul.

"Ha azt mondanám, hogy előzőleg nulla százalék esélyt adtam magamnak, akkor nagyon szemét lennék magammal szemben" - kezdte nyilatkozatát a szövetség közösségi oldalán a nyíregyházi teniszező.

Nyerni akartam, de a realitás azt mutatta, hogy nem én vagyok az esélyes

- mondta el. Fucsovics kifejtette, a negyedik szett előtt Berrettininek vélhetően nem volt semmi baja, csak meg akarta törni az ő ritmusát az ápolással. Ő azonban ekkor is hitt a sikerben, megcélozta az ötödik szettet, de ekkor az olasz ismét jól szervált. "Hiányoztak a jó szerváim, a tenyeres nyerőim, szenvedtem a pályán. Az ilyen szintű játékosok legyőzéséhez több hetes edzésmunka és felvezető tornák kellenek, én a kézsérülésem miatt a Roland Garros óta alig fogtam ütőt. Most az olimpia miatt salak következik, ami nem a legjobb a csuklómnak, de szeretnék ott lenni Párizsban, előtte pedig a kitzbüheli tornán" - tette hozzá.  

Marozsán Fábián ugyancsak az első fordulóban kiesett hétfőn a wimbledoni teniszbajnokságon.     A világranglistán 43. magyar - aki tavaly éppen Londonban volt először főtáblás Grand Slam-tornán - Jan-Lennard Struff-fal került szembe, aki két hellyel előzi meg őt a rangsorban. Egymás elleni mérlegük 1-1-re állt: 2022-ben egy pozsonyi challengeren Marozsán, tavaly Szófiában pedig Struff bizonyult jobbnak. Most a Hajdúszoboszló SE sportolója számára jött ki rosszul a lépés.

"Jól kezdtem, jól ment az adogatás is, ami kifejezetten fontos ezen a borításon, így hamar brékelni tudtam a meccs elején. Struff nagyon pörgős teniszező, veszélyes, sokat kockáztat, de az elején nem volt annyira magabiztos, úgy éreztem, meg is lepődött, hogy elbukta a szerváját. Így is benne volt, hogy visszajön a szettbe, amikor pedig sikerült neki, engem tört meg, miközben ő magabiztosabb, agresszívabb lett. Ezután nem voltam túl pozitív, a második szettben is elvesztettem az adogatásomat, itt viszont nála jött a hullámvölgy, amit ki tudtam használni és magamhoz tértem, remekül játszottam a rövidítésben és elhoztam a játszmát" - idézte fel a történteket a magyar éljátékos, aki ekkor úgy érezte, hogy szinte új mérkőzés kezdődhet, mivel nem volt fáradt, és nekimehet Struffnak a folytatásban.

Mégsem így lett, romlott a szervaszázalékom, az ellenfelem pedig ki tudta ezt használni. Folyamatosan támadott, és bár igyekeztem tartani magam, csak idő kérdése volt, hogy mikor brékel le. A harmadik és negyedik játszma hasonlóan zajlott, miután elvette az adogatásomat, küzdöttem, de nem éreztem, hogy vissza tudok jönni. Nagy dolog itt lenni alanyi jogon a főtáblán, de bánt a vereség, ez az egyetlen Grand Slam, amelyen csak selejtezős meccset tudtam nyerni

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

- összegzett.

A lányok még versenyben vannak

Kedden a selejtezőből érkező Gálfi Dalma és Udvardy Panna is bemutatkozik Wimbledonban. Gálfi Dalma (128.) és Udvardy Panna (134.) is a selejtezőből vívta ki főtáblás helyét: a 128-as elitmezőnyben előbbi az egyiptomi Mayar Sheriffel (76.), utóbbi a 17. helyen kiemelt Anna Kalinszkajával kezd.

A 28 éves Sherif pályafutása legjobbjaként 31. is volt a WTA-rangsorban, de Wimbledonban még soha nem nyert főtáblás meccset, Gálfi ezzel szemben tavaly a harmadik fordulóig jutott. Továbbjutás esetén a 11. helyen kiemelt amerikai Danielle Collins lehet a magyar teniszező következő ellenfele.

Udvardynak már az első körben is kifejezetten nehéz dolga lesz, ugyanis a 25 esztendős Kalinszakaja idén negyeddöntős volt az ausztrál nyílt bajnokságon, a dubaji ezres versenyen pedig egészen a fináléig menetelt. Udvardy 2022-ben tudott meccset nyerni Londonban, a mai napig az pályafutása egyetlen GS-főtáblás sikere.

Címkék:
pénz, sport, magyar, díjak, szórakozás, sportoló, tenisz, sportolók,