Ennyi volt, lehúzza a rolót Gerendai Károly egyik luxusétterme: a Balatonnál terjeszkedhet a Sziget-alapító

Pénzcentrum2024. június 27. 12:27

Június 29-e után végleg bezár Gerendai Károly egyik luxusétterme, a Costes Izakaya. A Sziget-alapító új projekten dolgozhat a Balatonnál.

Június 29-e után végleg bezár Gerendai Károly egyik luxusétterme, a Costes Izakaya - jelentették be a Facebookon.

Június 25-től június 29-ig, a végleges zárás előtti utolsó napig délután 5 órától várunk titeket az Izakayában. Foglaljatok asztalt, és használjátok ki különleges ajánlatunkat: minden harmadik koktélt ajándékba adunk!

- írták egy másik posztban. A japán izakaya-stílusú étterem 2022-ben nyílt meg.

Egyébként Gerendai Károly új bizniszen dolgozhat: sajtóhírek szerint Alsóörs új luxuskikötőjében nyithat éttermet, ahol akár 40 láb feletti hajókat, továbbá elektromos vízi járműveket is be tudnak fogadni. Létrehozott egy Costes Ypsilon Kft. nevű céget is, a Sziget Fesztivál egykori alapítója a cég fióktelepét pedig az Ypsilon Yacht Club címére jegyezték be

Nem ez az első izakaya-étterem, amely lehúzza a rolót Budapesten: június elején jelentették be, hogy júliustól az Ensō csapata határozatlan időre elvonul. Az Ensō egy nyitott, az utcáról mégis láthatatlan ramen bar és izakaya. Az étterem 2020-ban nyitott meg, különlegességét az exkluzív élmény adta. 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Itt a szezon nagy kérdése: hová és miből mennek nyaralni idén nyáron a magyarok?

Nő a magyarok reálkeresete, több az elkölthető pénzük, de nagy kérdés, hogy mindez lecsapódik-e majd a turizmusban. Habár kifejezetten jó szezonra készül az ágazat, a szezon vége még messze van. Most futó turisztikai kérdőívünkben az utazási szokásaikról kérdezzük az olvasóinkat: mennek-e nyaralni idén, ha igen, hová és mennyi pénzt szánnak rá. Ha van 5 perced, és segítenéd a munkánkat, töltsd ki a Pénzcentrum Nagy Utazáskutatását. Köszönjük!

Címlapkép: Mohai Balázs, MTI/MTVA

Címkék:
étterem, vendéglátás, luxus, bezár, szórakozás, costes, bezárás, gerendai károly,