Kész, vége! Csődbe ment az RTL legendás séfjének étterme

Pénzcentrum2024. június 11. 19:08

Pallag Dávid, a Rutin étterem séfje és tulajdonosa, bejelentette, hogy éttermét - mely többek között Michelin-ajánlást is kapott - a hétvégén bezárta, mivel már nem találja örömét a főzésben, és vállalkozóként érzi magát 

A Rutin étterem séfje, Pallag Dávid egy videóüzenetben közölte, hogy vállalkozása jelenlegi formájában nem működik tovább, és a hétvége folyamán be is zárta az éttermét.

"A hétvégén bezártam a RUTIN-t. Nincs ezen mit szépíteni. Sok csalódás és rossz döntés vezetett el idáig. De nem adom fel!" - mondta

Pallag Dávid, aki 2016-ban a Konyhafőnök verseny döntőjébe jutott, több mint egy évtizedes szakmai múlttal rendelkezik. Pályafutása során Budapest belvárosától Saint Tropez-n át egészen a Balatonig számos helyen dolgozott. Végül a COVID-19 járvány hatásai – az elbocsátások és az éttermek bezárása – kényszerítették arra, hogy feleségével, Pallag Fannival együtt saját éttermet nyissanak Budaörsön 2020 decemberében - írta a Nosalty.

Azóta a Rutin étterem több jelentős elismerést is begyűjtött, köztük egy Michelin-ajánlást is kapott néhány évvel ezelőtt. Annak ellenére, hogy az étterem sikeresnek tűnt, Pallag Dávid nemrégiben úgy határozott, hogy befejezi, és videóban osztotta meg ezt a döntését vendégeivel.

A séf azt nyilatkozta, hogy kimerült és csalódott lett, mivel a dolgok nem úgy alakultak, ahogyan azt eredetileg elképzelte. Úgy érezte, már nem az szenvedélyes séf, hanem inkább egy vállalkozói.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Itt a szezon nagy kérdése: hová és miből mennek nyaralni idén nyáron a magyarok?

Nő a magyarok reálkeresete, több az elkölthető pénzük, de nagy kérdés, hogy mindez lecsapódik-e majd a turizmusban. Habár kifejezetten jó szezonra készül az ágazat, a szezon vége még messze van. Most futó turisztikai kérdőívünkben az utazási szokásaikról kérdezzük az olvasóinkat: mennek-e nyaralni idén, ha igen, hová és mennyi pénzt szánnak rá. Ha van 5 perced, és segítenéd a munkánkat, töltsd ki a Pénzcentrum Nagy Utazáskutatását. Köszönjük!

 

Címkék:
étterem, csőd, michelin-csillag, ajánlás, étteremkalauz, séf, michelin, éttermek, rutin,