Pénzcentrum • 2024. június 4. 14:04
Fejenként 166 ezer forintba is kerülhet egy vacsora az Év Étterme díjjal frissen kitüntetett Salt Budapestben. Ehhez persze presztízs borpárosítás is jár, és benne van a 15 százalékos szervízdíj is.
Ahogy arról a Pénzcentrum beszámolt, tegnap este, június 3-án osztották ki a Dining Guide díjait: 2024-ben a SALT Budapest lett az Év Étterme. Tóth Szilárd a farm-to-table éttermi stílust követi: formabontó módon, naturális szemlélettel közelít a saját régiója gasztronómiai alapanyagaihoz. Az étterem 2021. szeptemberében kapta meg első Michelin-csillagát, 2022-ben pedig az etikus és fenntartható gasztronómiai törekvéseiket jutalmazták a csillag mellett Michelin Green Star-ral. Szintén 2022-ben bekerültek a ‘The World’s 50 Best Restaurants’ lista Discovery válogatásába.
Az ételekben központi szerepet játszanak a gyógy- és vadnövények, melyek többségét az étterem csapata közösen gyűjti. A degusztációs menüben helyet kap a szatmári régióból a séf családjának kiváló minőségű sonkája és szalonnája, ahogy a magyar étkezési kultúra fontos alapétele, a náluk készülő kenyér is.
15 fogásos kóstolómenü ára 64.500 Ft / fő
- Hazai borpárosítás 32.000 Ft / fő
- Európai borpárosítás 38.000 Ft / fő
- Presztízs borpárosítás 80.000 Ft / fő
- Alkoholmentes italpárosítás 22.000 Ft / fő
A szervizdíj 15%.
Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!
A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)
A magyar Michelin kalauz
Az Étteremkalauz hazai produktum, amellyel a magyar vendégeket segítik az étterem választásban. A vizsgálati metódus megegyezik a Michelin szempontrendszerével. Minden étteremkalauz objektivitásra törekszik, ezért nem étteremkritikákat írnak, hanem a saját kritérium-rendszerüknek megfelelően pontszámokkal és éttermi sorrendek felállításával tájékoztatnak.