Nem semmi pénzt énekelt össze tavaly Kovács Ákos: elég szép vagyonon csücsül a magyar popsztár

Pénzcentrum2024. május 29. 16:39

Nem zárt rossz évet 2023-ban Kovács Ákos cége. A vállalat fő tevékenysége az előadó-művészt, ami tavaly is több százmilliót hozott a konyhára.

Nem zárt rossz évet 2023-ban Kovács Ákos cége, a Fehér Sólyom bt. A 2023-as időszakban az értékesítésének nettó árbevétele 468 746 forint volt. Ez az érték valamivel több mint 49 millió forinttal kevesebb, mint amennyi a 2022-es évben volt. Hiába azonban a nettó árbevétel-csökkenés, a vállalat adózott eredménye 22 százalékkal magasabb lett, és több mint 335 millió forintra rúgott.

A cégbevallás kiegészítéséből kiolvasható az is, hogy a társaság pénzügyi műveleteinek eredményeként nem kevesebb mint 161 millió 871 ezer forintnyi összegű nyeresége keletkezett. A bevallásból kiderül az is, hogy a cégnél a vizsgált éveben átlagosan 2 főt foglalkoztatott. Nekik a bérköltségük 7,7 millió forintra rúgott. Ez nem valami magas összeg, ha a két főre egyenlő részre osztjuk el, akkor a dolgozók átlagos bére egy hónapban br. 322 ezer forint volt.

A beszámolóból kiderült az is, hogy a cég tagsága, ami két főt számlál, az egyik maga az énekes,
Ákos, úgy döntöttek, hogy az adózott eredményt, azaz a 335 millió forintot eredménytartalékba teszik. A taggyűlési határozat pillanatában a cég mérlegfőösszege valamivel több mint 2 milliárd forint volt.

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

(Címlapkép - Szigetváry Zsolt, MTI/MTVA)

Címkék:
adóbevallás, szórakozás,