Kiderült a tehetősek féltve őrzött titka: ezeken a luxusstrandokon meztelenkedik most a magyar elit

Pénzcentrum2024. május 29. 12:15

2024-ben a meztelenség évét éljük: a naturista strandok népszerűsége világszerte egyre csak növekszik. Az elitnek azonban a pucér strandolás sem elég, egyre nagyobb divat a naturista hajókirándulások, sőt, esküvők szervezése is - tudósított a CNN.

A ruha nélküli strandolás gyökerei egészen az 1880-as évekre nyúlnak vissza. A naturista mozgalom Európában és Észak-Amerikában már az 1900-as évek elején egyre nagyobb népszerűségre tett szert, a '60-as években pedig már globális szinten is elterjedt a meztelen strandolás szokása.

Nudizmus a strandoláson túl

A 2024-es év világszerte a meztelenség virágkorának ígérkezik, mindezt az egyre gyakoribb meztelen hajókirándulások, sőt, a meztelen tengerparti esküvők is bizonyítják. A Bare Necessities túra- és utazási vállalat a Norwegian Cruise Line-nal karöltve például hamarosan elindítja a "A Nagy Meztelen Hajó" névre keresztelt ,11 napos karibi körútját. Az utazás különleges élményt nyújthat a meztelen hajókázás szerelmeseinek, közben pedig még a Bahamákat és Puerto Rico partjait is megcsodálhatják.

Mindeközben Szardínián, az Is Benas nevű strandon a szerelmespároknak hamarosan lehetőségük nyílik arra is, hogy ruha nélkül mondják ki a boldogító igent. Luigi Tedeschi, San Vero Milis polgármestere úgy gondolja, hogy a természetizmus egy tiszteletet érdemlő életfilozófia.

Nudista strandok a világ körül

Világszerte rengeteg híres nudista strandot találhatunk, változatos természeti adottságokkal. Nicky Hoffman, a The Naturist Society munkatársa szerint ezek a helyszínek ideálisak a ruha nélküli pihenésre: legyen szó sziklás partokról vagy finomhomokos öblökről, a naturista utazók részéről vétek kihagyni őket, ha a környéken járnak. Nézzük, melyek most a világ legnépszerűbb nudista strandjai, amelyeket bárki szívesen felírna a bakancslistájára!

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

  • Playa Naturista Chihuahua, Uruguay: Punta del Estétől nem messze található, fotogén dűnéivel és kellemesen meleg vizével csalogatja magához a látogatókat.
  • Nida Nude Beach, Litvánia: a Balti-tenger partján fekszik, lenyűgöző történelmi múlttal rendelkező naturista helyszín.
  • Agesta Beach, Svédország: Stockholm közelében található hivatalos nudista strand.
  • Little Palm Beach, Új-Zéland: a Waiheke-szigeten elhelyezkedő rejtett naturista paradicsom.
  • Nugal Beach, Horvátország: Makarska közelében található, kavicsos parttal rendelkező strand, a magyarok számára is egyszerűen megközelíthető helyszín.
  • Moshup Beach, Massachusetts: a Martha's Vineyard szigetén fekvő történelmi jelentőségű helyszín.
  • Black's Beach, Kalifornia: La Jolla közelében található, régóta közkedvelt nudista strand.
  • Lady Bay Beach, Sydney: Ausztrália egyik legismertebb hivatalos nudista strandja.

A fentiekben felsoroltak mellett természetesen számos más nudista strandparadicsomot is találhatunk világszerte: ilyen például Buhne-16 a németországi Sylt-ben vagy a Cap d'Agde Franciaországban, melyek mind különleges kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak a természetizmus kedvelőinek.

Címkék:
utazás, strand, nyár, tengerpart, szórakozás, strandolás, meztelenkedés, naturista, nudista, strandszezon,