HelloVidék • 2021. december 10. 08:19
A pulykahús fogyasztása sok esetben kényes téma, hiszen többen száraznak tartják, nem szívesen fogyasztják, vagy csupán azért készítik, mert az orvosuk tanácsolta. Mindenki számára jó hír lehet a Hellovidék cikke, mert az általuk ismertetett recept minden eddigi tapasztalatot és sztereotípiát megdönt a száraz és unalmas pulykahússal kapcsolatban.
Kóstoltam már igazán exkluzívan elkészített pulykamellet, amit először szalonnával tűzdeltek, majd pácoltak, utána szuvidáltak, majd egy kicsit pirítottak, és különböző szószokkal tették még szaftosabbá. Nem mondom, azt sem toltam a tányérom szélére, de én az egyszerűség híve vagyok, főleg, ha háziasszonyként gyorsan és finomat kell készítenem a családnak - írja a portál szerzője.
A következőkben olvasható receptem egy sóval és némi zsiradékkal készülő sült, ami ugyan 3 órán át sül, de nem kell vele foglalkoznunk, és ez az egyik legjobb tulajdonsága. Lehet variálni egy kis fokhagymával, szalonnával, vagy némi köménnyel, de azt mondom, kár elrontani. Bebizonyítom!
Amikor még szétszedtük a házat…
Koromból adódóan mindig kicsit mosolyognak rám, amikor azt mondom: „..mikor még fiatal voltam”-de valóban 15 évvel ezelőtti a következő történet, amikor középiskolások voltunk és ezt a sültet ettük. Ugorjunk is vissza az időben, helyileg Győrbe, ahol egy zeneművészeti iskolában a fiúk és a lányok is kollégiumban laknak egész héten. Ebből kifolyólag a szabadságvágy egyre inkább nő és nő, ami többségben egészen jó kis bulikba torkollik. Ezúttal sem volt ez másként, amit nagyon kedves Matyi barátunknak köszönhettünk.
A részleteket és a teljes receptet a Hellovidék cikkében olvashatod!