HelloVidék • 2021. szeptember 24. 08:15
A legrégebbi desszertjeink egyike, amit ma már egészen másként készítünk. Sokan nem szeretik, pedig valaha a magyar desszertek királynőjeként emlegették az aranygaluskát.
A legrégebbi desszertjeink egyike, amit ma már egészen másként készítünk. Sokan nem szeretik, pedig valaha a magyar desszertek királynőjeként emlegették az aranygaluskát.
Az a fránya menza
Bárcsak ne hallanám annyiszor azt a történetet, hogy valaki egy-egy ételt a menzán utált meg egy életre. Nagyon nehéz mindezt már visszafordítani, de nálam ez is egyfajta küldetés. A családunk férfi tagjai lázadtak talán leginkább az iskolai konyhán akkor, ha főételként egy tartalmasnak mondott leves után, ’csupán’ egy aranygaluska következett. Hatalmas tepsiben készültek az apró, töltelék nélküli bukta tészták, galuskák, amiket egy jókora, híg vaníliapudinggal öntöttek nyakon. A fiúk ugyan édesszájúak, de a reggel 7 órás reggeli után, fejlődő szervezetként, egy adag ízetlen aranygaluskával jóllakni ebédidőben, majdhogynem lehetetlen volt. Éppen ezért a felháborodás egy életre unszimpatikussá tette ezt az édességet. Elhatároztam, hogy elkészítem az igazi, és egyben eredeti aranygaluska receptjét, mert az egészen más, mint a menzán megszokott.
Az idei szüret sztárja
Ha érdekel a szüreti időszak sztárfinomsága, akkor olvasd el a HelloVidék teljes cikkét!