HelloVidék • 2021. június 11. 08:15
A gasztronómia különlegessége, hogy legyen akármilyen széles is a tárháza, az emberek többsége úgy igazán mégiscsak a legegyszerűbb ételeket szereti. Pont ilyen a gombóc, bármilyen formában - írja a HelloVidék.
Egyszerű, olcsó, laktató
Ennél több jó tulajdonsága nehezen van egy ebédnek, főleg, ha sokan várják azt. Főzőiskolák, borvacsorák során gyakran készítettem felmérést, és persze folyamatosan kísérleteket is arra, hogy mit szeretünk mi magyarok enni bármelyik napszakban. A krumplis tészta - gondolok itt a krumpli és liszt egyvelegére - mindenhez illeszkedett. Egy vadsülthöz, egy pörkölthöz, vagy az idénygyümölcsökhöz édes tejföllel, dióval, mákkal, morzsával. Egy hétig is tartósítható, ráadásul előfőzve, a fagyasztóban, hónapokra megállja a helyét.
Ha érdekel a jó gombóc titka, illetve szeretnéd tudni, milyen a tökéletes májgombóc, gőzgombóc, szilvás gombóc, zsemle gombóc, túrógombóc vagy a töltött krumpligombóc akkor mindenképp olvasd el a HelloVidék cikkét a témában!