Elképesztő fényűzés és pompa: ilyen luxusingatlanokba költözhet az újdonsült magyar lottómilliárdos

Pénzcentrum2024. október 20. 20:01

A szombati lottónyertes komoly lehetőségek előtt áll, hiszen a rekordnyereménynek számító 6,53 milliárd forint jelentős ingatlanbefektetésekre is elegendő – derül ki az ingatlan.com elemzéséből.

Bár Magyarország legdrágább ingatlanjára, egy Vas megyei 12 milliárd forintos kastélyra nem elég a friss ötöslottó nyertes nyereménye, számos luxusingatlant mégis megvásárolhat belőle.

A fővárosban a legdrágább luxusotthonok közé tartozik egy XIV. kerületi birtok, ami 4 milliárd forintba kerül. A hatalmas, 5000 négyzetméteres telken álló komplexum három épületből és kilenc szobából áll, medencével és garázzsal. Egy másik példa egy 2,8 milliárdos, 470 négyzetméteres villa, amely pazar kilátást és saját wellness részleget kínál.

Aki inkább kisebb, mégis exkluzív lakásra vágyik, választhat a fővárosi luxuslakások közül is, például a Vörösmarty téren található 1,6 milliárd forintos loftlakást. Vidéken pedig akár egy egész kastély is megvehető: egy acsai luxuskastélyért 5 milliárdot kérnek.

A nyertes akár egy egész települést is birtokolhat, ha nem egyetlen ingatlanra kívánja fordítani a pénzét. A Balaton-parti Zánka vagy Balatonberény minden eladó háza és lakása megszerezhető 6,8-6,9 milliárd forintért. Alku nélkül pedig Tokaj, Orfű vagy Visegrád eladó ingatlanjai is a nyertes tulajdonába kerülhetnek, 3,6 és 6,1 milliárd forint közötti összegért.

Címkék:
vásárlás, otthon, lottó, Ötöslottó, ingatlan, luxusvilla, lottónyertes, nyertes,