Rejtélyes, elhagyatott luxusvillát találtak Pest megyében: kié lehetett, és miért áll évek óta üresen?

Pénzcentrum2024. október 19. 15:01

Az angol urban exploration vagy rövidebb, ismertebb nevén "urbex" az elhagyatott építmények felkereséséből és felfedezéséből áll. Középpontjában olyan épületek állnak, melyek már vagy romosak és elhagyatottak, vagy éppen ellenkezőleg: aktívak, de valamilyen oknál fogva nem látogathatók. A Pénzcentrum most a magyar spiral urbex Facebook oldalon lett figyelmes egy ilyen épületre.

Sorsára hagyott, egyedi tervezésű, modern villa - így jellemezték a magyar urbex közösségben azt a pest megyei épületet, amelyet nemrég találtak elhagyatott, de szinte félig még berendezett állapotban.

A Pénzcentrumon korábban sokat írtunk már a lakhatási válságról, és hogy egyre inkább megfizethetetlenek a budapesti ingatlanok. Sokan csődbe is mennek, és bizony rengeteg gazdag ember villája is arra a sorsra jut, hogy később elárverezik őket.

Most úgy tűnik, az Opel-király ingatlanához hasonló sorsra juthat hamarosan egy magyarországi luxusvilla. A Facebook posztban azt írják, hogy

Az épületben talált hivatalos papírok alapján (melyek 2011 magasságában íródtak és 160 millió körüli hitelről szóltak) feltételezhető, hogy a család nem tudta fizetni a törlesztőrészleteket és a bank lefoglalta a házat, így sajnos mindenkinek mennie kellett.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Loading...

Az Urbex-mozgalomról és magyarországi elhagyatott helyekről egyébként hosszabb cikket is közöltünk néhány hónapja, ahol több olyan épületet is összegyűjtöttünk, amik valamilyen szempontból érdekesek, és hasonló sorsra jutottak:

Címkék:
hitel, ingatlan, Budapest, csőd, luxusvilla, villa, gazdag, lakhatás, elárverezés, árverezett ingatlan,