Mi folyik itt? Újabb váratlan műszaki meghibásodás történt a Paksi Atomerőműben

Portfolio2024. október 14. 15:01

Vasárnap este 8 óra után 12 perccel "műszaki berendezés meghibásodása miatt 185 MW teljesítménykiesés történt" az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. 2. blokkján – szúrta ki a Portfolio.

A rövid tájékoztatás szerint "a szakemberek a hiba elhárítását követően megkezdték a blokk felterhelését, amely azóta újra névleges teljesítményen üzemel".

Mivel az üzemi esemény, a váratlan teljesítményváltozás elérte a 100 MW-ot, így az Országos Atomenergia Hivatal is kiadott róla hétfőn délelőtt egy rövid tájékoztatást. Eszerint vasárnap este "szekunderköri meghibásodás történt", amelynek "elhárítása után a blokkot 22 óra 53 perckor névleges teljesítményre hozta az üzemeltető személyzet". Hangsúlyozzák, hogy

a meghibásodás nem veszélyeztette a blokk biztonságát, a tevékenységnek környezetre gyakorolt hatása nem volt.

A vasárnap esti váratlan hiba a péntek hajnali váratlan műszaki hibát követte, amely szintén a 2. blokknál történt. Azt is néhány óra alatt el tudták hárítani a szakemberek, ahogy a vasárnap estit is. Volt azonban a kettő esemény között,

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ezek mind jól látszanak a MAVIR alábbi, a villamosenergia termelési mixet bemutató ábráján, amelyen péntek hajnalban a blokk teljesítményének fele, 250 MW teljesítmény esett ki, aztán vasárnap este 185 MW, és a kettő között vasárnap kora délután szintén volt egy 250 MW közeli teljesítmény visszafogás.

Címkék:
paks, hiba, blokk, szakemberek, meghibásodás, paksi atomerőmű, paks atomerőmű, műszaki,