Nem várt számla érkezhet a magyar háztulajoknak: nincs mese, ezért is fizetni kell 2024 végén

Pénzcentrum2024. október 13. 08:25

A fagy és a hideg súlyos károkat okozhat a vízmérőkben és a vízvezetékekben, ami komoly pénzügyi következményekkel járhat. A jogszabályok szerint a fogyasztók felelősek a vízmérők megfelelő védelméért, így időben történő felkészüléssel sok bosszúságot és költséget takaríthatnak meg. Érdemes a vízvezetékeket téliesíteni, hiszen egy-egy szétfagyott mérő vagy csőtörés jelentős kiadásokat von maga után - számol be a HelloVidék.

A hideg idő beköszöntével a vízmérők és vízvezetékek téliesítése elengedhetetlen a súlyos károk elkerülése érdekében. A fogyasztóknak kötelessége gondoskodni a vízmérők megfelelő védelméről, különben a fagy által okozott károk – mint a vízelfolyás vagy a mérő meghibásodása – költségeit nekik kell viselniük. Külön figyelmet igényelnek a télen nem lakott ingatlanok, ahol a vízhálózat teljes víztelenítése szükséges.

A lakott ingatlanoknál pedig a szigetelés kulcsfontosságú, főleg a pincében vagy szabadban futó vezetékeknél - ezzel elkerülhetők a  javítási költségek és a bosszúságok.

Ha érdekel a teljes cikk, a HelloVidék oldalán elolvashatod. KATT!

Címkék:
otthon, időjárás, tél, hideg, idő, vízóra, károk,