Fontos részletet tisztáztak a családi pótlék kapcsán: mindenkit érint, aki jogosult rá

Pénzcentrum2024. október 5. 18:45

Egy mondaton belül javította magát Orbán Viktor miniszterelnök: úgy tűnik, nem a családi pótlékot, hanem a családi adókedvezményt növelik meg a következő két évben.

Pontosítania kellett a miniszterelnök szavait a Kormányzati Tájékoztatási Központnak, aki tegnapi rádióinterjújában arról beszélt, hogy nem enged abból, hogy duplájára emelné a családi pótlékot. Röviddel később viszont a miniszterelnök már azt mondta, hogy a családi adókedvezményt akarja növelni a kormány.

Sokan felkapták a fejüket erre a két mondatra, a két támogatás ugyanis messze nem ugyanaz. Az RTL Híradó beszámolója szerint is másról beszélt a miniszterelnök a következő mondatában. A családi pótlékot már 2008 óta nem emelték.

Mint lapunk is beszámolt róla, Orbán Viktor a Kossuth Rádióban azt mondta: szerinte a duplájára kellene emelni a családi pótlékot, majd saját magát is kijavította - ezért nem volt egészen egyértelmű tegnap reggel, hogy melyik támogatást emelik meg.

Most az inflációs megpróbáltatás után, ezen már túl vagyunk, most meg kell emelni kétszeresére a gyerekek után járó családi pótlékot, tehát a következő évben ennek meg kell történnie, én ebből nem engedek. [...] Lehet, hogy egy-két lépésben, nem egyszerre emeljük ezt meg, de egy év alatt meg kell duplázni a gyerekek után járó adókedvezményt,ami mindenkit érint, mindegy, hogy állami szektorban dolgozó vagy magánszektorban, a gyerekesek azok számíthatnak arra, hogy függetlenül a foglalkozásuktól és a foglalkozásuk bérszínvonalától az ő helyzetük érezhetően javulni fog a 25-ös és a 26-os években

- mondta a miniszterelnök.

JÓL JÖNNE 2,7 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 699 918 forintot igényelnél 6 éves futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 53 004 forintos törlesztővel a CIB Bank nyújtja (THM 12,86%), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 53 149 forintos törlesztőt (THM 12,86%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A KTK a híradónak azt írta: a kormány a családi adókedvezmény növelését tervezi - azt nem mondták, hogy a családi pótlékkal is lenne bármilyen terv.

címlapi kép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher, MTI/MTVA 

Címkék:
család, gyerekek, kormány, családi pótlék, Orbán, családi adókedvezmény, családi, miniszterelnök, orbán viktor, családtámogatás,