Luxus a köbön: 10,5 milliárdért árulja karibi luxusingatlanát a volt banki csúcsvezető

Pénzcentrum2024. szeptember 23. 18:15

A Morgan Stanley korábbi vezérigazgatója, John Mack és felesége, Christy eladásra kínálja 29,5 millió dolláros (~10,5 milliárd forintos) karibi villáját. Az exkluzív ingatlan a Brit Virgin-szigeteken, Virgin Gorda szigetén található Oil Nut Bay-ben helyezkedik el - írja a Bloomberg.  

A házaspár 2011-ben ismerkedett meg a területtel, amikor egy hajókirándulás során a kapitányuk javaslatára megtekintették a fejlesztés alatt álló ingatlant. Bár kezdetben csak egy telket vásároltak, végül 2015-ben egy már meglévő házat vettek meg, amit aztán teljesen átalakítottak.

A felújítás négy évig tartott, és  a házaspár becslése szerint 18 millió dollárba (~6,4 milliárd forintba) került.

Az átépített villa hat hálószobával, hét fürdőszobával, tágas közösségi terekkel és gondozott kerttel rendelkezik. A ház elrendezése U alakú, központi része a tengerre néz. Mack kiemelte, hogy minden részlet egyedi tervezésű, a bútoroktól kezdve a világításig.

Bár a család nagyon megszerette az ingatlant, most úgy döntöttek, megválnak tőle.

A gyerekeink más dolgokat akarnak csinálni, és nem akarjuk kötelességünknek érezni, hogy minden télen lemenjünk oda

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

- magyarázta Mack a döntés hátterét.

Az eladással Roz Colthartot, a Corcoran BVI ingatlanügynökség igazgatóját bízták meg. Mack szerint az ár méltányos, figyelembe véve a befektetett összeget és a ház egyedi jellegét.

 

Címkék:
ingatlan, bankár, luxusingatlan, ház, brit, morgan stanley,