Ezért buknak el sorra az ingatlanközvetítők 2024-ben: óriási hibát követ el, aki erre nem figyel

Pénzcentrum2024. szeptember 23. 13:15

A REA 2024 SUMMIT – a Pénzcentrum és a Portfolio konferenciájának második szekciója a niche piacok meghódításáról és a menedzser-szemlélet fontosságáról szólt az ingatlanpiacon. Csorba Dániel ingatlanszakértő előadásában kiemelte a speciális piaci szegmensek felkutatásának előnyeit, míg Szűcs Attila az ingatlanközvetítők sikerének kulcsaként a hatékony vállalkozásépítést és az innováció alkalmazását hangsúlyozta. Az esemény betekintést nyújtott a jövő ingatlanpiacának legfontosabb tendenciáiba és stratégiáiba.

A szeptember 18-án megtartott REA 2024 SUMMIT – a Pénzcentrum és a Portfolio konferenciájának második szekciója két előadással indult.  Az elsőt Csorba Dániel, ingatlanos, jutuber, nörd, a dandan.hu oldal megálmodója tartotta, Cégépítés a nagy hálózatok árnyékában: tudatos szervezetfejlesztés a niche, avagy a specifikus piaci szegmensek azonosításával és megcélzásával volt az előadásának címe.

Tulajdonképpen a niche piac előnyéről, hátrányáról, a réspiacok felkutatásáról és megszerzéséről beszélt. Ma még kevesen tudják, de a niche az a terület, ahová a franchiseok még nem tették be a lábukat:

Ha valaki elég ügyes, és kellőképpen kiképzi magát az adott területen, akkor magasabb jutalékot is elkérhet – tehát megéri beazonosítani, felkutatni azokat a területeket, ahová még csak kevesen merészkedtek el

 - magyarázta Csorba Dániel. Mint elmondta, akár az ingatlan.com-on is keresgélhetnek a szakértők, hiszen tele van réspiacokkal, mivel rengeteg speciális keresési feltételt be lehet állítani. Van, aki a Waldorf iskolákhoz közeli gyümölcsösökre specializálódott, más az apró garzonlakások értékesítésére – de gyakorlatilag ez a végtelen lehetőségek tárháza. Az oldalon minden egyes rubrika egy gondolatébresztő, ami mentén az ingatlanos elindulhat a saját irányába, a saját útján.

Ugyanakkor, mint hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy visszajelzéseket gyűjtsünk, validációt: folyamatosan figyelni kell, mi a piac visszajelzése a tevékenységükre.

A piac megszerzéséhez jelen pillanatban egyetlen egy fontos 2024-ben, hogy látható legyél

 - zárta előadását az egyik legfontosabb gondolatával a jutuber.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ezért bukik el rengeteg ingatlanos

A következő előadó Szűcs Attila, ingatlanszakértő, az Ingatlanpáholy tulajdonosa volt, előadásának címe Ezért bukik el rengeteg ingatlanos: menedzser-szemlélet és holisztikus vállalkozásépítés az ingatlanközvetítésben.

Mint kifejtette, a menedzser szemlélet ahhoz fontos, hogy megfelelően tudjon egy ingatlanos értékesíteni, és beazonosítsa, mi az a szolgáltatás, ami az ügyfeleknek a legjobban megfelel:

Miről is szól a menedzser szemlélet? Én úgy fogalmaztam meg, hogy az, amikor a dolgok hatékony és eredményes elvégzésére összpontosítunk. Tehát hatékonyan és eredményesen, eredményorientáltan kell értékesíteni.

Négy kulcsfontosságú területet emelt ki Szűcs Attila, amiben egy ingatlanosnak 2024-ben élen kell járnia:

  • az első a célkitűzés fontossága, hiszen célok nélkül nincs haladás.
  • a második az erőforrásgazdálkodás: „nem kell mindenhez értenünk, és nem kell mindent nekünk csinálni, a lényeg, hogy mi magunk összefogjuk ezt az egész folyamatot. Vonatkozik ez a fotózásra, a banki ügyintézésre, az energetikára, a takarításra a festésre, bármi egyéb feladatra.”
  • A harmadik az innováció és a technológia alkalmazása, ezeket szinte kötelező használni, hiszen „nem fog megállni a fejlődés azért, mert mi nem tudunk vele lépést tartani.”
  • A negyedik pedig a vezetői kompetenciák fejlesztése és  az önképzés.

A képeket Stiller Ákos késztette.

Címkék:
ingatlan, ingatlanközvetítő, lakáspiac, konferencia, ingatlanpiac, ingatlanos, 2024, pénzcentrum konferencia, REA SUMMIT,