Figyelmeztet Orbán Viktor: óriási károkkal fenyeget a lassú apadás, drámai időszak következik

Pénzcentrum2024. szeptember 19. 07:42

Egyre nagyobb az élőerő száma, a tetőzést továbbra is szombatra várják Budapestnél. Az apadás azonban lassabban megy a vártnál.

A védekezés hetedik napjához értünk - ezzel kezdte a tájékoztatót Orbán Viktor Miniszterelnök. Elmondta, hogy a Lajta ma fog tetőzni. Az apadás Ausztriában lassú, így két veszéllyel is szembe kell nézni. Az azonban jó hír, hogy a következő egy hétben csapadék az előrejelzásek szerint nem várható, így az árvíz legalább utánpótlást nem fog kapni.

Növelni kellett a másod- és harmadfokú védelem alatt álló szakaszok hosszúságát, utóbbit csak három kilométerrel. A tetőzés a jövő hét közepén hagyhatja el az országot, a Duna tetőzését a fővárosi szakaszon továbbra is szombaton várják.

Növelték az élőerő számát: rendőrök, katonák és katasztrófavédők közül is egyre többen vannak, de Orbán Viktor szavai szerint még a börtönben lévő elítélteket is dolgoztatja a büntetés-végrehajtás. Emellett az önkéntesek száma sem csökken, itt már tartalékot is képezni tudtak, akik bármikor mozgósíthatók - tette hozzá a miniszterelnök. Sem eszköz, sem élőerő-hiány nincsen, ha váratlan baleset nem történik, akkor a vizet a mederben tudjuk tartani - mondta még Orbán Viktor.

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

címlapkép: Koszticsák Szilárd, MTI/MTVA

Címkék:
Orbán, árvíz, áradás, orbán viktor, orbán beszéde, árvízvédelem,