Ez a családi házban élő magyarok nagy lehetősége: őrült sokat spórolhatnak a gázon teljesen ingyen

Pénzcentrum2024. szeptember 17. 08:57

Az elmúlt hónapokban különös okból pörgött fel a vidéki Kádár-kocka házak födémszigetelési piaca, amivel igazából mindenki jól jár - írja a Portfolio.

A Portfolio piaci információi szerint az elmúlt hónapokban különös okból pörgött fel a vidéki Kádár-kocka házak födémszigetelési piaca. A jelenlegi szabályozói környezetben úgy lehet ingatlanonként 110-175 ezer forint tiszta haszna belőle a kivitelezőnek, hogy az ingatlan tulajdonosának ingyen leszigetelik a padlását, ami után 20-30%-kal eshet a gázszámlája. Az egyszerű és gyors padlásszigetelési üzlet lehet az egyik fontos oka annak, hogy miért indult júliustól visszafogott érdeklődéssel a körülményesebb Otthonfelújítási Program, de mégsem várható, hogy elkaszálja a folyamatot a kormány.

Sőt, a szakportál szerint olyan lépésekre készül az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer (EKR) módosításával, amelyekkel még jobban fellendíti a számára költségvetési kiadással nem, csak bevételekkel járó födémszigetelési folyamatot. Mindez a lakossági gázfogyasztás beszakadásával a rezsicsökkentést olcsóbbá teszi, a vállalkozói visszaélések elkerülése érdekében pedig szigorítás is várható. 

Címkék:
otthon, ingatlan, felújítás, szigetelés, hőszigetelés, felújítási támogatás,