Müller Cecília nevével élnek vissza most a csalók: erről mindenkinek tudnia kell

Pénzcentrum2024. szeptember 3. 11:04

Az elmúlt napokban több hamis e-mailt kaptak magyar állampolgárok, amelyeket az országos tisztifőorvos nevével visszaélve küldtek ki ismeretlenek. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) figyelmezteti a lakosságot, hogy ezek a levelek nem hitelesek, és nem az NNGYK hivatalos rendszereiből származnak. A címzetteket arra kérik, hogy az ilyen tartalmú üzeneteket azonnal töröljék, ne nyissák meg, és ne kattintsanak a levelekben található linkekre. Az NNGYK az ügyben már értesítette a hatóságokat, és a szükséges lépéseket megtették.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) felhívta a lakosság figyelmét, hogy az országos tisztifőorvos nevének visszaélésével, több címzett kapott valódinak tűnő, de nem hiteles, nem hivatalos, hamisított és rossz szándékú levelet.  Ezen levelek nem az NNGYK elektronikus levelező rendszeréből kerültek kiküldésre, a feladó e-mail címét meghamisították.

Az NNGYK kéri, hogy a „Nyilvános hirdetmény: Fertőző betegségek kitörése Magyarországon” tárggyal kapott, Müller Cecília nevében írt levelet ne nyissák meg, olvasatlanul töröljék, vagy ha már megnyitották, annak tartalmát tekintsék tárgytalannak, ne kattintsanak semmilyen linkre és ne adjanak meg adatokat. Az ügyben az NNGYK megtette a szükséges intézkedéseket, és értesítette a hatóságokat.

Címkék:
hamis, magyar, ország, lakosság, tisztifőorvos, müller, nngyk,