Kegyetlen pusztítást végzett a vihar ebben a megyében: figyelmeztet a katasztrófavédelem, még nincs vége

MTI2024. augusztus 27. 18:43

Viharkárok elhárításán dolgoznak a tűzoltók Heves vármegyében: az egységeknek villámcsapások, valamint autókra, házakra, utakra dőlt fák adnak munkát - közölte a katasztrófavédelem. Azt írták, zivatarok miatt több járásban is elsőfokú riasztás van érvényben; az elsődleges veszélyforrás a villámlás, de erős szél és jégeső is előfordulhat.

Heves vármegyében délután öt órakor több mint húsz helyre várták a segítséget a tűzoltóktól - ismertették. Gyöngyöshalászon, a 3204-es úton fa dőlt egy arra haladó gépkocsira, amely ennek következtében az árokba hajtott. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók teljes útlezárás mellett dolgoztak a helyszínen.

Domoszlón, a Hunyadi János utcában villám csapott egy lakóházba, Hatvanban, a Kodály Zoltán utcában fa dőlt egy ház tetejére, Boldogon, a Zrínyi úton háztetőre dőlt egy villanyoszlop, a Kossuth Lajos úton pedig egy fa az úttestre dőlt.

Turán, a 3104-es úton több fa is kidőlt, elzárva mindkét forgalmi sávot. A tűzoltók eltávolították a faágakat és ellenőrzik az utat. Az egységek folyamatosan számolják fel a károkat - tájékoztatott a katasztrófavédelem.

Viharkárok elhárításán dolgoznak a tűzoltók több vármegyében és a fővárosban

Viharkárok elhárításán dolgoznak a tűzoltók több vármegyében: az egységeknek villámcsapások, valamint autókra, házakra, utakra dőlt fák adnak munkát, a viharkárok késő délután Heves után Nógrád és Pest vármegyét, valamint a fővárost is elérték  - közölte kedden a katasztrófavédelem. Azt írták, zivatarok miatt több járásban is elsőfokú riasztás van érvényben; az elsődleges veszélyforrás a villámlás, de erős szél és jégeső is előfordulhat.

A kísérő jelenségekből leginkább a szél okozza a legtöbb kárt több vármegyében - tették hozzá. Heves mellett Nógrád és Pest vármegyében, valamint Budapesten kérik a legtöbb segítséget a tűzoltóktól. Nógrádban főként Balassagyarmaton és Karancslapujtőn dolgoznak a tűzoltók, utakra, vasúti sínre, járművekre dőlt fákat távolítanak el, huszonöt helyszínen várják a károk elhárítását.

Pest vármegyében harminc címre szintén kidőlt fák eltávolításához kérik a tűzoltók segítségét.

Az MTI információi szerint egy ráckevei szálloda kerti medencéjére dőlt egy faág, két ember könnyebben megsérült, őket a mentők kórházba vitték. A baleset közelében tartózkodó két gyermek nem sérült meg. Budapesten leginkább Dél-Pesten és Dél-Budán pusztított a vihar, mintegy húsz helyszínen dolgoznak jelenleg a tűzoltók kidőlt fák eltávolítása miatt.

Heves vármegyében délután öt órakor több mint húsz helyre várták a segítséget a tűzoltóktól - ismertette a katasztrófavédelem. Gyöngyöshalászon, a 3204-es úton fa dőlt egy arra haladó gépkocsira, amely ennek következtében az árokba hajtott. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók teljes útlezárás mellett dolgoztak a helyszínen.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Domoszlón, a Hunyadi János utcában villám csapott egy lakóházba, Hatvanban, a Kodály Zoltán utcában fa dőlt egy ház tetejére, Boldogon, a Zrínyi úton háztetőre dőlt egy villanyoszlop, a Kossuth Lajos úton pedig egy fa az úttestre dőlt. Turán, a 3104-es úton több fa is kidőlt, elzárva mindkét forgalmi sávot. A tűzoltók eltávolították a faágakat és ellenőrzik az utat. Az egységek folyamatosan számolják fel a károkat - tájékoztatott a katasztrófavédelem.

Légzuhatag tépázta meg Balassagyarmatot

Egy összeáramlási vonal mentén, kb. 200 kilométer hosszan alakultak ki zivatarok a késő délutáni, kora esti órákban a középső országrészben, melyek között heves cellák is előfordultak. Ezek egyik csapott le Balassagyarmatra is, melyet intenzív légzuhataggal kísért felhőszakadás kísért - írja az Időkép. A felhőszakadás során rövid idő alatt 44 milliméternyi csapadék hullott le, ami több utcát is elárasztott.

Balassagyarmat mellett több városban is légzuhataggal érkezett a vihar, ami 70-90 kilométer/óra közötti széllökéssel tombolt és károkat is okozott. A zivataroknak még nincs vége: az Északi-középhegységben és a Duna mentén is több helyen aktív a légkör - írták.

Tíz fokot zuhant a hőmérséklet a zivatarok mentén

Felforrt a légkör, bugyognak a zivatarok. Délután keleten, majd északon indultak be és erősítették egymást sorra a zivatarok - írta korábban a lap. Budapesttől keletre karcsú zivatarcellák törtek a magasba, amik felerősödve már a Duna vonalát érik el.

Északon több helyről jelentettek jégesőt, Hatvanban hömpölygött a jég a vízzel. A Dunántúl reggel kapott majdnem egyhavi csapadékot, délután atkári automatánkba esett 54 mm.

Címkék:
otthon, vihar, időjárás, figyelmeztetés, viharkár, tűzoltó, katasztrófavédelem, tűzoltóság, időjárás előrejelzés, viharkárok, időjárás jelentés, vihar riasztás, zivatarok,