Vége a jó világnak: hamarosan ismét perzselő forróság emészti fel az országot

Pénzcentrum2024. augusztus 22. 07:35

A hétvége közeledtével egyre melegebb idő várható, a csütörtöki kellemesen hőmérséklet után pénteken már 34 fokos hőség is előfordulhat. Szombattól pedig szinte az egész országra figyelmeztetést adtak ki a tartósan 27 °C feletti középhőmérséklet miatt. A napsütéses, száraz időjárás kedvez a szabadtéri programoknak, de a forróságra érdemes felkészülni.

Csütörtök délelőtt fátyolfelhőzet lesz felettünk, amely időszakosan szűrheti a napsütést, néhol kevés gomolyfelhő is képződhet. Csapadék nem valószínű. A Tiszántúlon megélénkül az északias szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű. Késő este 18, 24 fokot mérhetünk.

Pénteken nagyrészt derült, napos, száraz időre számíthatunk. Napközben időnként megélénkül a déli szél. A csúcshőmérséklet 29 és 34 fok között valószínű.

Szombattól a napi középhőmérséklet 27 °C felett alakulhat, ezért figyelmeztető előrejelzést adtak ki 6 vármegye kivételével az összesre.

Iskolakezdés 2024 felmérés

A Pénzcentrum oldalán rendszeresen végzünk nagymintás felméréseket, a mostani a 2024/2025-ös tanév legégetőbb kérdéseire adhat választ: miből teremtik elő a magyar szülők a pénzt az iskolakezdésre, hol milyen tanárokból van a legnagyobb hiány, mi a véleményük az oktatás színvonaláról és vajon jut-e még pénz idén különórára? Ha nevelsz általános iskolás vagy középiskolás gyermeket, kérünk, szánj 5-10 percet a kérdőívünk kitöltésére, ezzel is segíted a munkánkat és hogy valós képet kapjunk az ország helyzetérről.

Címkék:
időjárás, kánikula, meleg, szárazság,