Megszólalt a a MOHU vezérigazgatója: így teljesít valójában az új visszaváltási rendszer

Telex2024. augusztus 22. 08:30

Már a százmilliomodik tranzakción is túl van a MOHU visszaváltási rendszere, Pethő Zsolt vezérigazgató szerint az indulás után jelentkező problémák fokozatosan megoldódnak.

A MOHU REpont-automatáinak visszaváltási rendszere nemrég érte el a százmilliomodik tranzakciót, és naponta már 5 millió visszaváltás történik. Az indulás után jelentkező problémák fokozatosan megoldódnak, és bár a rendszerben előfordulhatnak fennakadások, a cégnél úgy látják, sikerült stabilizálni a működést. "A fennakadások 90 százalékában kiderült, hogy normális üzemeltetéssel, ürítéssel, ajtóbezárással elkerülhető lett volna a probléma" - mondta el a portálnak a vezető.

A visszaváltások során a legtöbb fogyasztó kuponokat kér, amelyeket pénzre válthatnak vagy levásárolhatnak, és a jövőben bővíteni tervezik a jótékony célokra utalható összegek lehetőségeit is - írja a Telex.

A rendszer kritikái között szerepel a palackok nagy helyigénye és az automaták hibái, amelyekre a MOHU vezetője, Pethő Zsolt szerint folyamatosan keresik a megoldásokat, például amerikai szakemberek bevonásával. A cég célja, hogy a visszaváltott palackok újra palackként kerüljenek forgalomba, és a logisztikai költségek csökkentésével a gyártóknak pénzügyi előnyöket biztosítson. Az újrahasznosítás terén hosszú távon a cél a 90%-os visszaváltási arány elérése, amit a jövőre épülő szuperválogatók is segítenek majd megvalósítani.

Címlapkép: MTI/Hegedüs Róbert

Címkék:
otthon, visszaváltás, műanyag, műanyag újrahasznosítás, műanyagszennyezés, MOHU Mol, mohu,