Itt a nagy ásványvíztitok: valójában ezt isszuk mi itt, Magyarországon

HelloVidék2024. augusztus 22. 08:15

A nyári időszakban az ásványvíz iránti kereslet jelentősen megnő, ezért a HelloVidék felkereste a Magyar Ásványvíz, Gyümölcsé és Üdítőital Szövetséget (MAGYÜSZ), valamint több ásványvízgyártót és forgalmazót, hogy kiderítsék, vannak-e különbségek a budapesti és vidéki fogyasztási szokások között.

A nyári hónapokban az ásványvízfogyasztás jelentősen nő, és Budapest és a vidéki régiók között jelentős eltérések figyelhetők meg a vásárlási szokásokban. Míg a fővárosban a nagyobb szupermarketek és hipermarketek dominálnak, addig vidéken a helyi boltok és piacok játszanak fontosabb szerepet.

Az egészségtudatosság is eltér: Budapesten előnyben részesítik a szénsavmentes és alacsony kalóriatartalmú vizeket, míg vidéken a szénsavas vizek népszerűbbek. A fogyasztási szokásokat leginkább a kereskedelmi hálózatok és a helyi kínálat befolyásolja.

Ha érdekel a teljes cikk, a HelloVidék oldalán elolvashatod. KATT!

Iskolakezdés 2024 felmérés

A Pénzcentrum oldalán rendszeresen végzünk nagymintás felméréseket, a mostani a 2024/2025-ös tanév legégetőbb kérdéseire adhat választ: miből teremtik elő a magyar szülők a pénzt az iskolakezdésre, hol milyen tanárokból van a legnagyobb hiány, mi a véleményük az oktatás színvonaláról és vajon jut-e még pénz idén különórára? Ha nevelsz általános iskolás vagy középiskolás gyermeket, kérünk, szánj 5-10 percet a kérdőívünk kitöltésére, ezzel is segíted a munkánkat és hogy valós képet kapjunk az ország helyzetérről.

Címkék:
vásárlás, otthon, ásványvíz, nyár, kereslet, magyar, hello vidék,