Teljesen felborul az időjárás: zápor, zivatar és szélvihar is lehet ma, mutatjuk, hol

Pénzcentrum2024. augusztus 17. 11:30

Több helyen is kialakulhat zápor és zivatar, itt erős széllokésekre és gyorsan lezúduló csapadékra is számítani kell.

Általában közepesen felhős időre számíthatunk, de időszakosan erősen felhős is lehet az ég. Összességében több helyen várható zápor, zivatar. A Dunántúl délnyugati részein valószínű legkevésbé csapadék - írja a met.hu.

A szél csak zivatarok környezetében lesz erős vagy viharos. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 38 fok között alakul, a tartósabban felhős tájakon lesznek az alacsonyabb értékek. Késő estére 22 és 29 fok közé csökken a hőmérséklet.

Este, éjszaka is aktív marad a légkör: estétől leginkább az Alföldön, majd éjjel északnyugaton is elszórtan képződhetnek zivatarok. A zivatarokat viharos széllökés (~60-80 km/h, néhol >90 km/h, erre a déli tájakon nagyobb az esély), jégeső (általában < 2 cm, intenzív zivatarok környezetében 3-4 cm) és intenzív csapadék (~10-25 mm) kísérheti. Rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék is lezúdulhat veszteglő zivataroknál (> 25-30 mm).

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Iskolakezdés 2024 felmérés

A Pénzcentrum oldalán rendszeresen végzünk nagymintás felméréseket, a mostani a 2024/2025-ös tanév legégetőbb kérdéseire adhat választ: miből teremtik elő a magyar szülők a pénzt az iskolakezdésre, hol milyen tanárokból van a legnagyobb hiány, mi a véleményük az oktatás színvonaláról és vajon jut-e még pénz idén különórára? Ha nevelsz általános iskolás vagy középiskolás gyermeket, kérünk, szánj 5-10 percet a kérdőívünk kitöltésére, ezzel is segíted a munkánkat, és azt, hogy valós képet kapjunk az ország helyzetéről.

Címkék:
időjárás, hőmérséklet, zivatar, felhőszakadás, zápor, felhő, csapadék, időjárás előrejelzés, viharos szél, záporok, zivatarok,