Nagyon rossz hír jött egy népszerű budapesti fürdőről: idén már ki sem nyithat?

Pénzcentrum2024. augusztus 17. 16:32

A több mint száz éves épület ezer sebből vérzik, idén jó eséllyel senki nem fog ott fürdeni.

Bár korábban azt tervezték, hogy a felújítás után az idén még rövid időre kinyitják a fővárosi Dandár fürdőt, erre valószínűleg mégsem kerül sor ebben a szezonban - erről tájékoztatott a Budapest Hévízei és Gyógyfürdői Zrt. Az Index cikke szerint bár a felújítás rendben elindult a tervezett időpontban, a födémnél olyan problémákkal szembesültek, amit az idén már lehetetlen megoldani.

Emellett az épületben nagyon súlyos statikai problémákat is találtak a felújítást végző szakemberek, így a fürdő hivatalos közleménye szerint idén kár arra várni, hogy újranyitnának.

A Dandár Fürdő felújítása a tervezett ütemben, június közepén elindult. A munkálatok során a szakemberek a csaknem százéves épületben súlyos statikai problémákat találtak, melyeket előzetesen nem, csak a födémszerkezet megnyitásával lehetett alaposan megvizsgálni. Az épülettel egykorú szerkezet teljes feltárását a szakértők megkezdték, jelenleg is zajlik. Ennek eredménye szeptemberben lesz látható, és ez alapján lehet majd meghatározni, pontosan milyen többletfeladatokkal kell számolnunk. A fürdő felújítása ezért hosszabb időt vesz igénybe, újranyitása ebben az évben nem várható

- írták a Dandár hivatalos oldalán.

Címkék:
felújítás, fürdő, fürdőzés, tervezet, felújítandó, fürdők, szakemberek, felújítási,