Két külföldi dílert fogtak a hazai fesztiválon: ezeket árulták, kattant is a bilincs rögvest

Pénzcentrum2024. augusztus 15. 11:34

Kábítószer-kereskedelem miatt letartóztattak két brit férfit egy budapesti zenei fesztiválon - közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön.

A hétvégén - az ügyeletes ügyész indítványának helyt adva - a nyomozási bíró egy hónapra letartóztatásba helyezett egy 31 éves és egy 24 éves brit állampolgárt, akik a rendelkezésre álló adatok szerint egy budapesti zenei rendezvényen drogkereskedelemmel foglalkoztak.  

A közlemény szerint a rendőrség augusztus 8-án, késő este figyelemmel kísérte, ahogy egy férfi drogot vesz a két gyanúsítottól. Az idősebb gyanúsított az egyik színpadtól egy vásárlóval érkezett a társára bízott, összecsomagolt sátrához, abból elővett egy tasak kábítószergyanús anyagot, amit átadott a vele érkezett férfinak, majd az azért cserébe adott készpénzt átvette. Ezalatt a sátrat őrző társa a ruhájából elővett egy másik tasakot, és a kezébe szórt port az orrán keresztül felszívta - írta a főügyészség.

A rendőrök a két férfit elfogták. A ruházatuk és a sátor átvizsgálásakor további porokat, tablettákat (a gyorstesztek alapján amfetamint, kokaint és ecstasyt), valamint készpénzt is találtak. A bíróság letartóztatásról rendelkező végzése a kihirdetés napján véglegessé vált - olvasható a közleményben.

Címkék:
fesztivál, drog, kábítószer, drogdíler, bűnügy, kokain, tabletta, bűnügyi hírek,